ΔΙΑΦΟΡΑ

Πώς το χρώμα του μαγιό μπορεί να σώσει τη ζωή ενός παιδιού: Αποχρώσεις για ασφαλή παιχνίδια στην παραλία και στην πισίνα

Η καλοκαιρινή ραστώνη φέρνει μαζί της άφθονο παιχνίδι στην θάλασσα και στην πισίνα. Όμως, η χαρά των παιδιών μπορεί να επισκιαστεί από τον κίνδυνο του πνιγμού. Εκτός από την επίβλεψη και τα μαθήματα κολύμβησης, υπάρχει ένας απλός, αλλά συχνά αγνοημένος παράγοντας που μπορεί να κάνει τη διαφορά: το χρώμα του μαγιό.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα φωσφοριζέ χρώματα, όπως το ροζ, το κίτρινο, το πορτοκαλί και το πράσινο νέον, είναι πολύ πιο ορατά στο νερό, σε σύγκριση με τα κλασικά γαλάζια, μπλε ή λευκά μαγιό. Αυτό οφείλεται στο ότι τα φωσφοριζέ χρώματα αντανακλούν περισσότερο φως, καθιστώντας τα πιο ευδιάκριτα τόσο στην επιφάνεια όσο και κάτω από το νερό.

Γιατί είναι σημαντικό;

Σε περίπτωση πνιγμού, κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Τα φωσφοριζέ μαγιό μπορούν να βοηθήσουν τους ναυαγοσώστες και τους γονείς να εντοπίσουν ένα παιδί που βρίσκεται σε κίνδυνο πιο γρήγορα και εύκολα, αυξάνοντας τις πιθανότητες για έγκαιρη διάσωση.

Ποια χρώματα να αποφεύγουμε;

Εκτός από τα φωσφοριζέ χρώματα, υπάρχουν και χρώματα που δεν συνίστανται για μαγιό παιδιών, καθώς δυσκολεύουν τον εντοπισμό τους στο νερό. Αυτά είναι:

  • Γαλάζιο: Το χρώμα της θάλασσας,
  • Μπλε: Συγχωνεύεται εύκολα με το νερό,
  • Λευκό: Αντανακλά το φως του ήλιου και γίνεται δύσκολα διακριτό,
  • Σκούρα χρώματα: Σκούρο μπλε, πράσινο ή καφέ απορροφούν το φως και “χάνονται” στο νερό.

Επιπλέον συμβουλές:

  • Συνδυάστε φωσφοριζέ χρώματα: Για ακόμα μεγαλύτερη ορατότητα, επιλέξτε μαγιό με συνδυασμό φωσφοριζέ χρωμάτων.
  • Σκεφτείτε και τα αξεσουάρ: Καπέλα, φουσκωτά παιχνίδια ή μπρατσάλετες σε φωσφοριζέ χρώματα μπορούν επίσης να βοηθήσουν.
  • Η επίβλεψη παραμένει κρίσιμη: Ανεξάρτητα από το χρώμα του μαγιό, η επαρκής επίβλεψη των παιδιών στο νερό είναι πάντα απαραίτητη.

Να θυμάστε: Το χρώμα του μαγιό μπορεί να παίξει ζωτικό ρόλο στην ασφάλεια των παιδιών. Επιλέξτε φωσφοριζέ χρώματα για τα μαγιό τους και απολαύστε ξένοιαστες βουτιές στην παραλία και στην πισίνα!

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk