ΠΡΟΣΩΠΑ

Πόπη Κωνσταντοπούλου: Έφυγε από τη Ζωή η Ευεργέτιδα που δημιούργησε το Κωνσταντοπούλειο στην Πάτρα

Η Ζωή και το Έργο της Πόπης Κωνσταντοπούλου

Στις 9 Ιουλίου, η Πόπη Κωνσταντοπούλου έφυγε από τη ζωή στην Κηφισιά, αφήνοντας πίσω της ένα σημαντικό φιλανθρωπικό έργο. Μαζί με την αδερφή της, Αλίκη Περωτή-Κωνσταντοπούλου, θεωρούνταν μία από τις σύγχρονες ευεργέτιδες της Πάτρας. Οι δύο αδερφές δημιούργησαν το Κωνσταντοπούλειο Οίκο Ευγηρίας, δαπανώντας περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του.

Η Συμβολή της Πόπης Κωνσταντοπούλου στο Κωνσταντοπούλειο

Η Πόπη Κωνσταντοπούλου δεν αρκέστηκε μόνο στην αρχική δωρεά για την κατασκευή του οίκου ευγηρίας. Καθημερινά, παρακολουθούσε τη λειτουργία και τις δράσεις του ιδρύματος, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη οικονομική λειτουργικότητά του με γενναίες ετήσιες δωρεές. Η αφοσίωσή της στον Κωνσταντοπούλειο Οίκο Ευγηρίας ήταν αξιοσημείωτη και συμβάλλοντας καθοριστικά στη βιωσιμότητα του ιδρύματος.

Οικογενειακή Κληρονομιά και Κοινωνική Προσφορά

Η Πόπη Κωνσταντοπούλου ήταν κόρη του Θόδωρου και της Μαρούλας Κωνσταντοπούλου. Ο πατέρας της, πολιτικός μηχανικός, μεγαλούργησε επιχειρηματικά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κληρονομώντας τον πλούτο του, οι δύο αδερφές διέθεσαν μεγάλο μέρος αυτού για θεάρεστα έργα. Η Πόπη ταυτίστηκε περισσότερο με το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο, ενώ η Αλίκη ανέλαβε την ανακαίνιση και ανακατασκευή του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» στη Νέα Ιωνία της Αθήνας.

Η κηδεία της Πόπης Κωνσταντοπούλου θα πραγματοποιηθεί αύριο, 11 Ιουλίου, στο Κοιμητήριο της Κηφισιάς.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk