ΚΟΣΜΟΣ

Προκαλεί ο Ερσίν Τατάρ: Οι Έλληνες βλέπουν την Κύπρο ως το 13ο νησί και στοχεύουν στη δημιουργία της «Μεγάλης Ελλάδας»

Ισχυρισμοί του Τουρκοκύπριου Ηγέτη

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ προέβη σε ισχυρισμούς που έχουν προκαλέσει έντονες συζητήσεις. Ο Τατάρ ανέφερε ότι οι Έλληνες βλέπουν την Κύπρο ως το 13ο νησί τους και στοχεύουν στη δημιουργία της «Μεγάλης Ελλάδας». Επιπλέον, υποστήριξε ότι οι Έλληνες επεκτείνουν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα στη Μεσόγειο, βλέποντας και τις θάλασσες ως γη της πατρίδας τους.

Η Σημασία της 20ης Ιουλίου 1974

Ο Τατάρ τόνισε ότι η 20η Ιουλίου 1974 είναι μια πολύ σημαντική ημερομηνία για τους Τουρκοκύπριους, καθώς σηματοδοτεί την ανεξαρτησία, την απελευθέρωση και την ελευθερία τους. Αυτή η ημερομηνία αναφέρεται στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η οποία οδήγησε στη διχοτόμηση του νησιού σε βόρειο και νότιο τμήμα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κύπρος

Ο Τατάρ υποστήριξε επίσης ότι η ένταξη της Νότιας Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιείται ως μέσο για την προώθηση της ιδέας ότι ολόκληρο το νησί της Κύπρου ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η ιδεολογική στάση, σύμφωνα με τον Τατάρ, στοχεύει στην ενίσχυση της ελληνικής κυριαρχίας και στη δημιουργία της «Μεγάλης Ελλάδας».

Υποστήριξε ακόμα ότι «η 20η Ιουλίου 1974 είναι μια πολύ σημαντική ημερομηνία για τους Τουρκοκύπριους, διότι ανέκτησαν την ανεξαρτησία, την απελευθέρωση και την ελευθερία τους», λέγοντας ότι αυτό κατέστη δυνατό χάρη στην απόβαση του στρατού που ήρθε από τη «μητέρα πατρίδα», την Τουρκία και τον αγώνα των Κυπρίων μουτζαχεντίν.

«Τα τελευταία 50 χρόνια υπάρχει ειρήνη στην Κύπρο. Δεν έχει ματώσει η μύτη κανενός. Πριν από αυτή τη περίοδο υπήρχαν συνεχείς συγκρούσεις. Όπου κατά την διάρκεια αυτών των συγκρούσεων έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι», είπε.

Δήλωσε ότι το ψευδοκράτος είναι μέλος-παρατηρητής του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) και μέλος σε διάφορους οικονομικούς οργανισμούς.

«Παρά τις κάποιες πολιτικές αδικίες και τους περιορισμούς, έχουν καταφέρει να δείξουν ότι είναι ένας ξεχωριστός λαός…Έχουν καταφέρει να κάνουν να ακουστεί σε όλο τον κόσμο ότι είναι ένας ξεχωριστός λαός με τη δική του γλώσσα, τη θρησκεία, τον πολιτισμό, τη μοίρα, τα έργα, τα επιτεύγματα και με τα τιμήματα που πλήρωσαν καθώς και με τους μάρτυρες που έδωσαν. Όλος ο κόσμος πλέον γνωρίζει πολύ καλά ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη, δύο ξεχωριστές δημοκρατίες και δύο ξεχωριστοί λαοί», υποστήριξε.

Η συνέντευξη του Τατάρ και οι ισχυρισμοί του έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και έντονες συζητήσεις, καθώς θίγουν ευαίσθητα ζητήματα που αφορούν την κυριαρχία και την εθνική ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk