ΙΣΤΟΡΙΑ

Πρισίλα Πρίσλεϊ: Όταν γνώρισε τον Έλβις ήταν μόλις 14 ετών [Bίντεο]

Η Priscila Presley, της οποίας η σχέση με τον Elvis Presley καταγράφεται στην ταινία Priscilla , μια βιογραφική ταινία που είναι τώρα διαθέσιμη στους οικιακούς θεατές των ΗΠΑ στην πλατφόρμα ροής Max, γνώρισε τον Έλβις Πρίσλεϊ όταν ήταν μόλις 14 ετών .

Το ζευγάρι παρουσιάστηκε το 1959 στην πρώην Δυτική Γερμανία , όπου ο Έλβις ολοκλήρωνε τη στρατιωτική του θητεία. Ήδη μεγάλος σταρ, ήταν 24 ετών τότε. Η δεκατετράχρονη Πρισίλα Μπολιέ, συστήνεται στον κατά δέκα χρόνια μεγαλύτερό της και ήδη σταρ Έλβις Πρίσλεϊ, σε ένα σουαρέ το 1959. Τότε ξεκινάει το μεταξύ τους ταραχώδες ειδύλλιο που συμπεριέλαβε μια τεταμένη συμβίωση, μια εγκυμοσύνη και ένα αναπόφευκτο διαζύγιο (1973).

«Είδα τον Έλβις να προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή μου»

Στο περιοδικό People το 1985, η Πρισίλα μίλησε το άμεσο ενδιαφέρον του Έλβις για εκείνη στην αρχική τους συνάντηση , σε μια συγκέντρωση στο Βισμπάντεν. «Κάναμε κουβέντες για λίγο», έγραψε η 78χρονη πλέον, η οποία έζησε στη Δυτική Γερμανία ως νεαρή καθώς ο πατριός της βρισκόταν εκεί με τον αμερικανικό στρατό. «Τότε ο Έλβις σηκώθηκε και πήγε στο πιάνο και κάθισε. Τραγούδησε Rags to Riches and Are You Lonesome Tonight; και μετά με τους φίλους του τραγουδώντας αρμονία, Στο τέλος ενός ουράνιου τόξου.

«Είδα τον Έλβις να προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή μου . Παρατήρησα ότι όσο λιγότερη ανταπόκριση έδειχνα, τόσο περισσότερο άρχισε να τραγουδάει μόνο για μένα. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο Έλβις Πρίσλεϋ προσπαθούσε να με εντυπωσιάσει».


Μιλώντας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας πέρυσι, η Πρισίλα θυμήθηκε την ανησυχία των γονιών της για την έλξη του Έλβις για την έφηβη κόρη τους, λέγοντας ότι το βρήκαν «πολύ δύσκολο […] να το καταλάβουν». Ωστόσο, ο ηθοποιός και επιχειρηματίας επέμεινε ότι εκείνη και ο Έλβις δεν κοιμήθηκαν μαζί σε εκείνο το σημείο της σχέσης τους . Πράγματι, η Πρισίλα λέει δεν είχαν σεξουαλικές σχέσεις μέχρι που παντρεύτηκαν οκτώ χρόνια μετά τη γνωριμία.

«Ήμουν το άτομο που πραγματικά κάθισα εκεί για να τον ακούσω και να τον παρηγορήσω», είπε στα ακροατήρια στην Ιταλία πριν από την προβολή της Priscilla . «Αυτή ήταν πραγματικά η σύνδεσή μας. Παρόλο που ήμουν 14, ήμουν στην πραγματικότητα λίγο μεγαλύτερη στη ζωή, όχι σε αριθμούς, και αυτό ήταν το αξιοθαύμαστο».

Η Πρισίλα πρόσθεσε: « Οι άνθρωποι σκέφτονται, «Α, ήταν σεξ, ήταν αυτό». Καθόλου. Δεν έκανα ποτέ σεξ μαζί του. Ήταν πολύ ευγενικός, πολύ μαλακός, πολύ τρυφερός. Αλλά σεβάστηκε επίσης το γεγονός ότι ήμουν μόλις 14 ετών. Είχαμε περισσότερο μυαλό και σκεφτόμασταν και αυτή ήταν η σχέση μας».


Μετά την επιστροφή του Έλβις στις ΗΠΑ το 1960, αυτός και η Πρισίλα συνέχισαν να μιλάνε στο τηλέφωνο και εκείνη τον επισκέφτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες δύο χρόνια αργότερα. Στις αρχές του 1963, η μητέρα και ο πατριός της Πρισίλα επέτρεψαν στον τότε 17χρονο να φύγει από τη Δυτική Γερμανία και να μετακομίσει στο Μέμφις , όπου ζούσε ο Έλβις, για να τελειώσει το γυμνάσιο – όσο εκείνη έμενε με τον πατέρα και τη θετή του μητέρα. Αμέσως μετά, ωστόσο, η Priscilla έλαβε άδεια να μετακομίσει στο κτήμα του Elvis Graceland, αφού υποσχέθηκε στους γονείς της ότι σκόπευε να παντρευτεί την κόρη τους.

«Δηλώνοντας τις προθέσεις του έντιμες, ορκίστηκε ότι με αγαπούσε και με χρειαζόταν και με σεβόταν», έγραψε η Πρισίλα στο People. «Στην πραγματικότητα, δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς εμένα, είπε, δηλώνοντας ότι μια μέρα θα παντρευόμασταν. Υπό αυτό το πρίσμα, οι γονείς μου δεν μπορούσαν να κάνουν παρά να πουν ναι, και τελικά το έκαναν».


Η Πρισίλα και ο Έλβις παντρεύτηκαν στο Λας Βέγκας την 1η Μαΐου 1967 και την επόμενη χρονιά απέκτησαν μαζί το μοναδικό τους παιδί, τη Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, η οποία πέθανε τον Ιανουάριο του 2023. Το ζευγάρι χώρισε το 1973, τέσσερα χρόνια πριν από τον θάνατο του Έλβις σε ηλικία 42 ετών.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk