ΚΟΣΜΟΣ

«Πολικός Λύκος»: Η σκληρή φυλακή της Σιβηρίας όπου πέθανε ο Ναβάλνι [video]

Η ποινική αποικία του Alexei Navalny είναι η πιο αυστηρή ποινική αποικία που μπορείτε να αποκτήσετε. Μόνο όσοι κατηγορούνται για τα χειρότερα εγκλήματα στέλνονται στο IK-3.

Με το παρατσούκλι Polar Wolf, βρίσκεται στην περιοχή Yamalo-Nenets, πολύ πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο. Οι συνθήκες, περιττό να πούμε, είναι πολύ σκληρές.

Είναι γνωστό για την κουλτούρα της συλλογικής τιμωρίας και οι θερμοκρασίες του χειμώνα μπορεί να πέσει έως και -20C.

Οι τρόφιμοι έχουν περιγράψει ότι τιμωρούνται για τις παραβάσεις άλλων με το να στέκονται έξω τον χειμώνα χωρίς παλτό. Όσοι αποτυγχάνουν να μείνουν ακίνητοι αντιμετωπίζουν κρύο νερό.

Το χιόνι καλύπτει το έδαφος για μήνες κάθε φορά – μόνο για να αντικατασταθεί από λασπώδη λάσπη όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πάνω από το μηδέν, γύρω στο Μάιο.

Το καλοκαίρι, οι κρατούμενοι αναγκάζονται να γδυθούν μέχρι τη μέση τους σε σμήνη κουνουπιών.

Με το καλοκαίρι έρχονται μεγάλες μέρες χωρίς νύχτες. Όλα απαιτούν βαρύ σωματικό κόστος.
Η καθημερινή ζωή του Navalny θα ήταν μοναχική, από τον Δεκέμβριο στο IK-3 και πριν από αυτό στις εγκαταστάσεις IK-6 στο Melekhovo, ανατολικά της Μόσχας.

Από το 2022, είχε περάσει σχεδόν 300 ημέρες στην απομόνωση και πρόσφατα του επέτρεψαν μια καθημερινή βόλτα σε ένα κοντινό κελί όπου το πάτωμα ήταν καλυμμένο με χιόνι.

Το μόνο που έβλεπε έξω από το παράθυρό του ήταν ένας ψηλός φράχτης, χωρίς φως. Το χειμώνα στον Αρκτικό Κύκλο, στην καλύτερη περίπτωση είναι μόνο σούρουπο.

Υπάρχουν περίπου 700 τέτοιες ποινικές αποικίες σε όλη τη χώρα που αποτελούν μέρος «ένα απίστευτα βάναυσο σύστημα», είπε στο ABC ο Robert Horvath, ειδικός στη ρωσική πολιτική στο Πανεπιστήμιο LaTrobe.

«Οι συνθήκες είναι φρικτές και ο Ναβάλνι κατέληξε σε ένα από τα χειρότερα φυλάκια αυτού του συστήματος».

Η φυλακή χτίστηκε στρατηγικά σε μια περιοχή “όπου δεν υπάρχει τίποτα άλλο”, είπε ο καθηγητής Horvath.

Είναι περιτριγυρισμένο από βουνά και τούνδρα σε ένα παγωμένο τοπίο που καθιστά αδύνατη τη διαφυγή.

“Είναι σχεδόν αδύνατο να φτάσετε σε αυτήν την αποικία· είναι σχεδόν αδύνατο να στείλετε ακόμη και γράμματα εκεί”, δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής του Navalny, Leonid Volkov, στο X τον περασμένο μήνα.

«Αυτό είναι το υψηλότερο δυνατό επίπεδο απομόνωσης από τον κόσμο».

Ο Ναβάλνι, ο οποίος ήταν μεταξύ των πιο σημαντικών επικριτών του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, φυλακίστηκε για πρώτη φορά το 2021 για 11,5 χρόνια για απάτη και άλλες κατηγορίες που είπε ότι ήταν ψευδείς.

Οι θερμοκρασίες στο Χαρπ πέφτουν κάτω από τους μείον 30 βαθμούς Κελσίου τους πολύ κρύους μήνες που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του έτους.

Και οι σύντομες περιόδους του καλοκαιριού είναι πολύ ζεστές, προσελκύοντας κουνούπια και ψείρες.

Ο Ναβάλνι αστειεύτηκε για τις χαμηλές θερμοκρασίες σε μια ανάρτηση στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram στις αρχές Ιανουαρίου.

«Δεν έχει κάνει ακόμη πιο κρύο από -32°C», είπε ο Ναβάλνι.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk