ΥΓΕΙΑ

Ποιο Φρούτο Μπορεί να σας Βοηθήσει να Κοιμηθείτε;

Ένα Φρούτο που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε

Δυσκολεύεστε να έχετε ποιοτικό ύπνο; Αν ναι, δεν είσαι μόνος. Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας , 50 έως 70 εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ έχουν συνεχείς διαταραχές ύπνου. Αν έχετε δοκιμάσει φυσικές θεραπείες στο παρελθόν, όπως να πίνετε τσάι με χαμομήλι πριν τον ύπνο ή να χρησιμοποιείτε συμπληρώματα μελατονίνης για να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε, μια άλλη λύση μπορεί να είναι η κατανάλωση ανανά.

Σωστά, το νόστιμο φρούτο που πιθανότατα συνδέετε με την piña coladas και την πίτσα της Χαβάης θα μπορούσε να κινήσει τη βελόνα στη νυχτερινή σας ανησυχία—σύμφωνα με το TikTok. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τη σχέση ύπνου ανανά και θα αποκαλύψουμε τις φυσικές ενώσεις που προάγουν τον ύπνο που κρύβονται σε αυτό το τροπικό φρούτο. Έτσι, αν μετράτε πρόβατα χωρίς πολλή τύχη, διαβάστε για να μάθετε αν ο ανανάς μπορεί να σας φέρει καλύτερο ύπνο.

Μάλιστα σε ένα βίντεο στο TikTok, η 21χρονη Emma Leigh, γνωστή ως @emselement, μοιράστηκε μια ενδιαφέρουσα συμβουλή για καλύτερο ύπνο. Η Emma ισχυρίστηκε ότι η κατανάλωση ανανά πριν τον ύπνο την βοήθησε να «κοιμηθεί πιο γρήγορα και πιο βαθιά» από ποτέ. Αυτή η απλή συνήθεια την έκανε να νιώθει πιο ξεκούραστη και ανανεωμένη το πρωί.

Η Δύναμη του Ανανά στον Ύπνο

Η Emma εξήγησε στους followers της ότι ο λόγος που ο ανανάς βοηθάει στον ύπνο είναι η ικανότητά του να αυξάνει την παραγωγή μελατονίνης στον οργανισμό. Η μελατονίνη είναι η ορμόνη που ρυθμίζει τον ύπνο και παίζει σημαντικό ρόλο στον κύκλο ύπνου-αφύπνισης. Η κατανάλωση ανανά αυξάνει τα επίπεδα αυτής της ορμόνης, βοηθώντας έτσι στην προώθηση ενός πιο γρήγορου και βαθύ ύπνου.

Πώς να Ενσωματώσετε τον Ανανά στη Ρουτίνα σας

Εάν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, η συμβουλή της Emma Leigh είναι να τσιμπολογήσετε λίγο ανανά πριν τον ύπνο. Μπορείτε να φάτε φρέσκο ανανά ή να τον ενσωματώσετε σε μια ελαφριά σαλάτα ή smoothie. Αξίζει να δοκιμάσετε αυτή την φυσική λύση, ειδικά εάν προτιμάτε να αποφύγετε τα φάρμακα ή τα συμπληρώματα για τον ύπνο.

Ο ανανάς δεν είναι μόνο νόστιμος, αλλά μπορεί να είναι και η απάντηση στα προβλήματα ύπνου σας. Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τη συμβουλή της Emma Leigh και δείτε αν θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα στον ύπνο σας.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk