ΚΟΣΜΟΣ

Ποιος ήταν ο Τόμας Μάθιου, ο 20χρονος Δράστης της Επίθεσης κατά του Ντόναλντ Τραμπ;

Ο Τόμας Μάθιου αναγνωρίστηκε ως ο ένοπλος υπεύθυνος για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Τραμπ. Καθώς οι ερευνητές συνενώνουν τα γεγονότα που οδήγησαν στην επίθεση, πληθαίνουν ερωτήματα σχετικά με το ιστορικό 20 ετών, τα κίνητρα και τυχόν πιθανές συνδέσεις που θα μπορούσαν να εξηγήσουν τις ενέργειές του. Σύμφωνα με αναφορές, ο Μάθιου τοποθετήθηκε στην οροφή ενός εργοστασίου παραγωγής όταν μια από τις σφαίρες του φέρεται να χτύπησε το αυτί του Τραμπ.

Σύμφωνα με τη NY Post, ο Crooks, κάτοικος του Bethel Park της Πενσυλβάνια, έχει αναγνωριστεί ως ο δράστης που ευθύνεται για τη βίαιη επίθεση στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ενώ μιλούσε σε συγκέντρωση. Ο ένοπλος φέρεται να τοποθετήθηκε 130 μέτρα μακριά από τη σκηνή στο Butler Farm Show, όπου η εκδήλωση για την προεδρική εκστρατεία βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.

Στη συνέχεια κατέβηκε από ελεύθερους σκοπευτές της Μυστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι βρήκαν στο σημείο ένα τουφέκι τύπου AR. Στη συνέχεια, η Μυστική Υπηρεσία ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι ο Τραμπ μεταφέρθηκε με ασφάλεια σε τοπικό νοσοκομείο. Σύμφωνα με δηλώσεις ενός πράκτορα του FBI, δεν υπάρχει ακόμη αναγνωρισμένο κίνητρο πίσω από αυτό που έχει χαρακτηριστεί «απόπειρα δολοφονίας» από τις αρχές.

Ο 20χρονος που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών λέγεται ότι ήταν από το Bethel Park, μια μικρή πόλη περίπου 40 μίλια νότια από το σημείο όπου γινόταν η συγκέντρωση. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ακόμα γιατί επιτέθηκε στον Τραμπ. Οι σφαίρες του τραυμάτισαν το αυτί του Τραμπ, με αποτέλεσμα να χυθεί αίμα, ενώ σκότωσαν επίσης ένα άτομο που δεν συμμετείχε και τραυμάτισαν σοβαρά άλλα δύο άτομα στη συγκέντρωση. Το FBI ερευνά επί του παρόντος το θέμα.

«Πολύ νωρίς» για να πούμε αν ο ένοπλος έδρασε μόνος του

Επιπλέον, οι αρχές δήλωσαν ότι δεν μπορούν ακόμη να επιβεβαιώσουν εάν η επίθεση στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ έγινε από έναν «μοναχικό λύκο».

Σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη George Bevins της Πολιτειακής Αστυνομίας της Πενσυλβάνια μέσω του NBC, «Είναι πολύ νωρίς για να το προσδιορίσουμε αυτό. Προσωρινά εντοπίσαμε έναν πυροβολητή, αλλά η έρευνά μας βρίσκεται σε εξέλιξη. Ακολουθούμε πολλαπλά στοιχεία και θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να μπορέσουμε να δηλώσουμε οριστικά αν ήταν πράξη ενός μόνο ένοπλου».

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk