ΥΓΕΙΑ

Πιπέρι καγιέν: Το φάρμακο για την ανάπτυξη των μαλλιών που αξίζει να δοκιμάσετε

Η χρήση μάσκες μαλλιών με πιπέρι καγιέν μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά σας με περισσότερους από έναν τρόπους. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πιπέρι καγιέν για την ανάπτυξη των μαλλιών.

Το να έχεις πυκνά, μακριά μαλλιά είναι κάτι που επιθυμούν πολλές γυναίκες. Ωστόσο, παράγοντες όπως η απώλεια μαλλιών και η αραίωση μπορεί συχνά να εμποδίσουν αυτό το όνειρο. Ένα φυσικό φάρμακο που κερδίζει δημοτικότητα για την ανάπτυξη και την υγεία των μαλλιών είναι το πιπέρι καγιέν. Το πιπέρι καγιέν είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C, E, ριβοφλαβίνη, μαγγάνιο, κάλιο και βιταμίνη Β6 και οι ενώσεις του μπορεί να βοηθήσουν στην προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών. Αν ψάχνετε για έναν φυσικό και ασφαλή τρόπο για να βελτιώσετε την υγεία και την ανάπτυξη των μαλλιών σας, το πιπέρι καγιέν μπορεί να είναι μια επιλογή που αξίζει να εξετάσετε. Ας εξερευνήσουμε τα οφέλη του πιπεριού καγιέν για την ανάπτυξη των μαλλιών και πώς μπορείτε να το ενσωματώσετε στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας.

Τι είναι το πιπέρι καγιέν;

Το πιπέρι καγιέν είναι μια καυτερή πιπεριά τσίλι που χρησιμοποιείται συχνά για να προσθέσει πικάντικο και γεύση στα πιάτα. Φτιάχνεται με άλεσμα αποξηραμένου πιπεριού καγιέν, το οποίο είναι μια ποικιλία του πιπεριού. Οι πιπεριές καγιέν είναι μακριές, κόκκινες ή πορτοκαλί πιπεριές που είναι συνήθως πολύ πικάντικες, με βαθμολογία μεταξύ 30.000 και 50.000 μονάδων θερμότητας Scoville. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε καψαϊκίνη (η ένωση που δίνει στις πιπεριές την πικάντικη θερμότητά τους), οι πιπεριές καγιέν προσδίδουν μια πύρινη θερμότητα, πικάντικη μυρωδιά και τραγανή γεύση. Το πιπέρι καγιέν χρησιμοποιείται συνήθως σε πικάντικες κουζίνες σε μέρη όπως το Μεξικό, την Ταϊλάνδη και την Ινδία.

Τα οφέλη του πιπεριού καγιέν για την ανάπτυξη των μαλλιών

Εδώ είναι μερικά από τα πιθανά οφέλη του πιπεριού καγιέν για την ανάπτυξη των μαλλιών:

1. Βοηθά στην γυροειδή αλωπεκία

Η γυροειδής αλωπεκία είναι μια αυτοάνοση πάθηση που προκαλεί τριχόπτωση. Πιστεύεται ότι το να συμπεριλάβετε το πιπέρι καγιέν στη ρουτίνα περιποίησης μαλλιών σας μπορεί να προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών. Αυτή η πιπεριά περιέχει καψαϊκίνη, η οποία δρα ως ευαισθητοποιητής επαφής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της γυροειδής αλωπεκίας. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Iranian Journal of Basic Medical Science , η καψαϊκίνη προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών.

2. Πλούσιο σε αντιφλεγμονώδη

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της καψαϊκίνης είναι γνωστές και μπορεί να βοηθήσουν στη θεραπεία φλεγμονωδών καταστάσεων που προκαλούν τριχόπτωση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση οποιασδήποτε φλεγμονής του τριχωτού της κεφαλής, όπως αναφέρεται σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Experimental and Therapeutic Medicines .

3. Ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών

«Η καψαϊκίνη μπορεί να προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών ενεργοποιώντας τους υποδοχείς καλανοειδών στους θύλακες των τριχών. Επιπλέον, το μπαχαρικό μπορεί να προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών μπλοκάροντας την ουσία P, ένα πεπτίδιο», λέει ο δερματολόγος Dr DM Mahajan .

4. Μειώνει την τριχόπτωση

Η πλειοψηφία των πιπεριών που ανήκουν στην ίδια οικογένεια με το πιπέρι καγιέν έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ και βιταμίνες Α, C και Ε. Είναι γνωστό ότι αυτές οι βιταμίνες συμβάλλουν στην ανάπτυξη των μαλλιών.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το πιπέρι καγιέν για την ανάπτυξη των μαλλιών;

Το πιπέρι καγιέν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές φυσικές θεραπείες περιποίησης μαλλιών για να βοηθήσει στην τόνωση της ανάπτυξης.

1. Μάσκα μαλλιών με πιπέρι καγιέν και ελαιόλαδο

Συστατικά:

Διαδικασία:

1. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τη ρίχνουμε στο ελαιόλαδο.
2. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα βάζο και κρατήστε το για 10 έως 15 ημέρες σε δροσερό, σκοτεινό μέρος.
3. Βεβαιωθείτε ότι το λάδι διατηρείται μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.
4. Αφού σουρώσουμε το λάδι, πετάμε τις πιπεριές.
5. Πάρτε 2 με 3 κουταλιές της σούπας λάδι.
6. Απλώστε αυτό το λάδι σε όλο το μήκος των μαλλιών σας, συμπεριλαμβανομένου του τριχωτού της κεφαλής, αφού τα κόψετε.
7. Μετά από μια ώρα, αφαιρέστε το λάδι χρησιμοποιώντας το κανονικό σας σαμπουάν και conditioner.

2. Μάσκα μαλλιών με χυμό κρεμμυδιού και πιπέρι καγιέν

Συστατικά:

  • Κρεμμύδι
  • πιπέρι καγιέν
  • Αλόη

Διαδικασία:

1. Ανακατέψτε την αλόη βέρα, το χυμό κρεμμυδιού και τη σκόνη καγιέν.
2. Αφού βάλετε το μείγμα σε ένα βάζο, το εκθέστε στον ήλιο για 6 με 8 ώρες.
3. Κάντε μασάζ με το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά σας.
4. Αφήστε το να καθίσει για 30 με 40 λεπτά.
5. Χρησιμοποιήστε σαμπουάν και ζεστό νερό για να πλυθείτε.

red pepper, cayenne pepper, mini peppers

3. Μάσκα μαλλιών με λάδι καρύδας και πιπέρι καγιέν

Συστατικά:

  • Λάδι καρύδας
  • Ελαιόλαδο
  • πιπέρι καγιέν

Διαδικασία:

  • Ενσωματώστε το πιπέρι καγιέν και το λάδι καρύδας σε ένα βάζο και μετά κρατήστε το σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για μια εβδομάδα.
  • Προσθέστε το ελαιόλαδο στο μείγμα.
  • Εφαρμόστε δύο κουταλάκια του γλυκού (ή περισσότερα, με βάση το μήκος των μαλλιών σας) από το έγχυμα λαδιού στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά σας.
  • Μετά από 30 λεπτά, αφαιρέστε το με ένα σαμπουάν χωρίς θειικά και paraben.

4. Μάσκα μαλλιών με πιπέρι καγιέν και μέλι

Συστατικά:

Διαδικασία:

  • Ενώνουμε τα υλικά σε ένα μπολ.
  • Αφού λούσετε τα μαλλιά σας, εφαρμόστε το μείγμα.
  • Δώστε στα μαλλιά σας μια ζεστή πετσέτα.
  • Αφήστε το να δράσει για 40 λεπτά για να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με νερό.

5. Μάσκα μαλλιών με πιπέρι καγιέν και κρόκο αυγού

Συστατικά:

  • Αυγό
  • πιπέρι καγιέν
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία:

  • Αφού ανακατέψετε τα υλικά σε ένα μπολ, το αφήνετε στην άκρη για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος.
  • Κάντε μασάζ με το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά σας.
  • Αφήστε το μείγμα να δράσει για 30 λεπτά πριν το πλύνετε με σαμπουάν.

Υπάρχουν παρενέργειες του πιπεριού καγιέν;

Ενώ το πιπέρι καγιέν υπόσχεται την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών, οι έντονες θερμαντικές ιδιότητες του μπαχαρικού σημαίνουν ότι πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή. Το καγιέν περιέχει καψαϊκίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει σημαντικό ερεθισμό του δέρματος, ερυθρότητα και αίσθημα καύσου όταν εφαρμόζεται τοπικά. Εάν αφεθούν για πολύ καιρό ή χρησιμοποιούνται πολύ γενναιόδωρα, οι μάσκες, τα έλαια ή τα ξεβγάλματα με έγχυση καγιέν μπορεί να προκαλέσουν βλάβη, ξηρότητα και αυξημένη αποβολή αντί για ανάπτυξη μαλλιών. Η από του στόματος κατανάλωση καγιέν μέσω συμπληρωμάτων ή ποτών είναι πιθανώς ασφαλέστερη, ωστόσο μπορεί να προκαλέσει πόνους στο στομάχι, κράμπες ή έλκη σε ευαίσθητα άτομα.

Υπάρχουν κίνδυνοι από τη χρήση πιπεριού καγιέν;

Το πιπέρι καγιέν περιέχει μια ισχυρή ένωση που ονομάζεται καψαϊκίνη, η οποία δίνει στις πιπεριές την έντονα καυτή και πικάντικη γεύση τους. Αυτή η καψαϊκίνη μπορεί να προκαλέσει σημαντικούς ερεθισμούς του δέρματος, ερυθρότητα, εγκαύματα και πόνο όταν έρχεται σε επαφή με ευαίσθητο δέρμα, μάτια, μύτη και στόμα. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων πιπεριού καγιέν, είτε σε μορφή τροφής είτε σε μορφή συμπληρώματος, μπορεί να ερεθίσει το πεπτικό σύστημα, προκαλώντας πόνο στο στομάχι, κράμπες, ναυτία και έλκη σε ορισμένα άτομα.

«Άτομα με παθήσεις όπως GERD, IBS ή εκκολπωματίτιδα αντιμετωπίζουν υψηλότερους κινδύνους επιπλοκών εάν χρησιμοποιούν εσωτερικά το καγιέν. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν επίσης αλλεργικές αντιδράσεις, που κυμαίνονται από ήπιο κνησμό έως πλήρη αναφυλαξία σε σοβαρές περιπτώσεις. Το πιπέρι καγιέν είναι επίσης γνωστό ότι ενισχύει τα συμπτώματα για όσους είναι επιρρεπείς σε ημικρανίες ή αθροιστικούς πονοκεφάλους. Ενώ το μπαχαρικό προσφέρει οφέλη για την υγεία όταν χρησιμοποιείται μέτρια, η πρόσληψη υψηλών δόσεων πιπεριού καγιέν σε σκόνη έχει συνδεθεί με ηπατική βλάβη και ακόμη και θάνατο σε ακραίες περιπτώσεις. Όσοι σχεδιάζουν να ενσωματώσουν το καγιέν στη ρουτίνα τους θα πρέπει να ξεκινήσουν σιγά σιγά και να διακόψουν τη χρήση εάν εμφανιστούν συμπτώματα», λέει ο ειδικός.

Το μέτρο είναι το κλειδί!

Το πιπέρι καγιέν θα πρέπει να χρησιμοποιείται προσεκτικά για να ελέγχονται τα ατομικά επίπεδα ανοχής πριν από την τακτική χρήση για να αποφευχθούν ανεπιθύμητες ενέργειες που θα μπορούσαν να εξουδετερώσουν τυχόν οφέλη για την ανάπτυξη της τρίχας.

ΠΗΓΗ: HealthShots

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk