ΥΓΕΙΑ

Περπάτημα εναντίον σκαλοπατιών: Ποια είναι πιο αποτελεσματική άσκηση απώλειας βάρους;

Περπάτημα εναντίον σκαλοπατιών: Εάν δεν είστε σίγουροι ποια θα λειτουργήσει για την απώλεια βάρους, εδώ είναι όλα όσα χρειάζεστε για να ξέρετε ποια είναι η καλύτερη για εσάς.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων έχει κοινό στόχο την απώλεια βάρους για καλύτερη υγεία. Εάν κάθεστε για ώρες στο γραφείο, τότε είναι καιρός να αρχίσετε να κινείτε το σώμα σας για να αρχίσετε να χάνετε βάρος που θα σας βοηθήσει να παραμείνετε σε φόρμα και υγιείς. Το περπάτημα θεωρείται μια από τις καλύτερες ασκήσεις απώλειας βάρους, με το ανέβασμα σκαλοπατιών να είναι το δεύτερο στη λίστα. Ωστόσο, οι άνθρωποι μπερδεύονται όταν επιλέγουν ανάμεσα στο περπάτημα ή την αναρρίχηση που είναι καλύτερο για την απώλεια βάρους. Αν προσπαθούσατε να το καταλάβετε, εδώ είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του περπάτημα έναντι της αναρρίχησης σκαλοπατιών για να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποιο είναι καλύτερο για να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Είναι το ανέβασμα σκαλοπατιών άσκηση;

«Το ανέβασμα σκαλοπατιών είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές προπονήσεις για απώλεια βάρους , ενδυνάμωση του κάτω μέρους του σώματος, τόνωση των γλουτών, των μηρών και των γάμπων, για απώλεια ίντσες από την κοιλιά και για την ανάπτυξη δυνατών κοιλιακών. Αυτές οι σκάλες μπορούν να βρεθούν σε εξωτερικούς χώρους σε ένα πάρκο ή σε κοντινό στάδιο ή σε ένα γυμναστήριο. Μπορείτε να εκτελέσετε αυτήν την άσκηση και στα σκαλιά του σπιτιού σας», λέει ο προπονητής γυμναστικής Dr Mickey Mehta στο HealthShots.com

Ποια είναι τα οφέλη από το ανέβασμα σκαλοπατιών;

1. Βοηθά στην απώλεια βάρους

Αν ψάχνετε για έναν εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο για να κάψετε θερμίδες, το να ανεβείτε σκάλες μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Harvard Health Publishing Journal λέει ότι σε σύγκριση με το περπάτημα σε επίπεδη επιφάνεια, μπορείτε να κάψετε θερμίδες τρεις φορές πιο γρήγορα ανεβαίνοντας σταθερά σκαλιά.

2. Βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία

Η αναρρίχηση σκάλας έχει το κύριο πλεονέκτημα της ενίσχυσης της καρδιαγγειακής σας ικανότητας και της ικανότητας απόδοσης. Το ανέβασμα σκάλας για 30 λεπτά κάθε εβδομάδα δεν ήταν μόνο καλό για την καρδιαγγειακή υγεία αλλά και αύξησε τη μακροζωία, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Medicine and Science in Sports and Exercise

 

3. Ενισχύει τη δύναμη των ποδιών και τονώνει τους μύες

Το ανέβασμα σκαλοπατιών εμπλέκει σχεδόν όλους τους κύριους μυς του σώματός σας. Το κάτω μέρος του σώματός σας θα τονωθεί ως αποτέλεσμα της ενδυνάμωσης των τετρακέφαλων, των γλουτών, των οπίσθιων μηριαίων και των γάμπων σας σε όλη αυτή την άσκηση. Το να ανεβαίνετε τακτικά τις σκάλες δυναμώνει τα πόδια σας, βελτιώνοντας την ικανότητά σας να τρέχετε, να σηκώνετε μεγάλα βάρη και να ασχολείστε με αθλήματα υψηλής έντασης όπως η ποδηλασία και η κωπηλασία, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Scandinavian Journal of Medicine and Science .

4. Προάγει την υγεία των οστών και των αρθρώσεων

Εάν εξασκείστε να ανεβαίνετε σκάλες κάθε μέρα, οι σκελετικοί μύες σας θα γίνουν πιο υγιείς και οι αρθρώσεις σας θα γίνουν πιο δυνατές. Η αναρρίχηση σκαλοπατιών αυξάνει τον μεταβολισμό των οστών (διαδικασίες σχηματισμού οστού και απορρόφηση των οστών) τεντώνοντας τις μεγάλες αρθρώσεις και τους μύες σας. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο BioMed Research International Journal ισχυρίζεται ότι μια από τις καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την υγεία των οστών είναι να ανεβείτε σκάλες.

Υπάρχουν παρενέργειες από το ανέβασμα σκάλας;

Εάν έχετε ιστορικό καρδιακών προβλημάτων, το να ανεβείτε τις σκάλες μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτό περιλαμβάνει καταστάσεις όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, γρήγορος καρδιακός παλμός (αρρυθμία) ή πόνος στο στήθος. Το ανέβασμα σκαλοπατιών μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό σας ρυθμό και να καταπονήσει το καρδιαγγειακό σας σύστημα.

 

Είναι το περπάτημα μια αποτελεσματική άσκηση απώλειας βάρους;

Το περπάτημα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις στον κόσμο. Προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία και δεν απαιτεί εξειδικευμένη εκπαίδευση ή ακριβό εξοπλισμό. Το περπάτημα είναι μια καρδιαγγειακή σωματική δραστηριότητα που ανεβάζει τον καρδιακό σας ρυθμό. Αυτό μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να αυξήσει τη ροή του αίματος. Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας απελευθερώνοντας ορμόνες όπως οι ενδορφίνες και διανέμοντας οξυγόνο σε όλο το σώμα, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Harvard Nutrition Journal .

Ποια είναι τα οφέλη του περπατήματος;

1. Βοηθά στην απώλεια βάρους

Το περπάτημα έχει πολλά σημαντικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας βάρους και της τόνωσης των μυών. Όταν περπατάς, θα ιδρώσεις. Το περπάτημα για μεγάλο χρονικό διάστημα απαιτεί επίσης ενέργεια. Ωστόσο, καθώς το περπάτημα συνεχίζεται, σταδιακά βασίζεται σε αποθηκευμένα λίπη για διαρκή παραγωγή ενέργειας. Έτσι, το περιττό λίπος δεν παραμένει στο σώμα. Αντίθετα χρησιμοποιείται για ενέργεια και βοηθά στην απώλεια βάρους.

2. Ρυθμίζει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα υγείας στον κόσμο. Η καλύτερη μέθοδος για να το καταπολεμήσετε είναι με μέτρια άσκηση και το περπάτημα είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε. Το περπάτημα ωφελεί την καρδιά επειδή μειώνει την αρτηριακή πίεση, η οποία εμποδίζει την καρδιά να δουλεύει πολύ σκληρά, σύμφωνα με μια μελέτη του 2018 που δημοσιεύτηκε στο Peer Journal .

 

3. Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης

«Η πιο κοινή αιτία αυξημένων επιπέδων χοληστερόλης είναι το υπερβολικό βάρος και η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού. Το περπάτημα βοηθά το σώμα να διατηρείται σε φόρμα. Μειώνει την πιθανότητα να έχετε αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, τα οποία τελικά επηρεάζουν την καρδιά σας. Το περπάτημα, επομένως, είναι καλό για την προαγωγή της υγείας της καρδιάς», λέει ο ειδικός.

4. Μειώνει το άγχος

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Stress and Health Journal δείχνει ότι το περπάτημα μπορεί να είναι μια πολύτιμη βραχυπρόθεσμη στρατηγική διαχείρισης του στρες. Η μελέτη δείχνει ότι ο συνδυασμός του περπατήματος με τις τεχνικές χαλάρωσης μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω την αποτελεσματικότητά του.

Υπάρχουν παρενέργειες του περπατήματος;

Το περπάτημα θεωρείται ασφαλής και αποτελεσματική άσκηση για απώλεια βάρους σε σύγκριση με το ανέβασμα σκαλοπατιών. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή τον επαγγελματία υγείας πριν ενσωματώσετε ασκήσεις πεζοπορίας στο πρόγραμμα φυσικής σας κατάστασης.

Περπάτημα ή ανέβασμα σκάλας: Ποιο είναι αποτελεσματικό για την απώλεια βάρους;

Ανάλογα με το επίπεδο φυσικής κατάστασης, τις ανησυχίες για την υγεία ή τα ενδιαφέροντά σας, μπορείτε να επιλέξετε μία ή και τις δύο από αυτές τις ασκήσεις. Οι άνθρωποι που τους αρέσει να ανεβαίνουν σκάλες δεν αισθάνονται καταπονήσεις ή δεν έχουν προβλήματα στις αρθρώσεις μπορεί να το προτιμήσουν από το περπάτημα επειδή καίει θερμίδες πιο αποτελεσματικά. Ωστόσο, αν η ανάβαση σκάλας σας εξαντλεί ή καταπονεί τα γόνατά σας, το περπάτημα είναι αναμφίβολα η καλύτερη άσκηση.

source

ΠΗΓΗ: HealthShots.com

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk