ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Ανήλικη φίλη χούλιγκαν μεγάλης ομάδας τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο μία 19χρονη

Το Περιστατικό

Ένα σοβαρό περιστατικό μαχαιρώματος σημειώθηκε στον Πειραιά, όταν μία 16χρονη ανήλικη φίλη χούλιγκαν μεγάλης ομάδας μαχαίρωσε μία 19χρονη κοπέλα έξω από γνωστό νυχτερινό κέντρο. Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα, μπροστά σε τουλάχιστον 10 νεαρούς που βρίσκονταν στο σημείο.

Οι Υποπτοι

Η 16χρονη καθώς και ο 20χρονος σύντροφός της, που είχε κατηγορηθεί για την εμπλοκή του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και της ανθρωποκτονίας Λυγγερίδη, συνελήφθησαν. Ο 20χρονος, αντί να αποτρέψει την επίθεση, μάζεψε το μαχαίρι και βοήθησε την ανήλικη να διαφύγει. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κίνητρο της επίθεσης ήταν ερωτική αντιζηλία, καθώς η ανήλικη θεώρησε ότι το θύμα είχε προσεγγίσει τον φίλο της.

Η Εμπλοκή της Αστυνομίας

Το πρωί της ίδιας ημέρας, πλήρωμα περιπολικού μετέβη στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά για αναφερόμενο περιστατικό ξυλοδαρμού ατόμου. Εκεί εντοπίστηκε ο 20χρονος χούλιγκαν, ο οποίος προσήχθηκε αρχικά στην Ασφάλεια Πειραιά και εν συνεχεία συνελήφθη, καθώς προέκυψε η εμπλοκή του στο πρώτο περιστατικό. Η 16χρονη αναγνωρίστηκε από αντιπαραβολή των φωτογραφιών του προφίλ που διατηρούσε στα social media και της ταυτότητάς της από αυτόπτες μάρτυρες.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ

 «Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, 16χρονη ημεδαπή για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ακόμη, συνελήφθη 20χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε από την 16χρονη.Ειδικότερα, 16χρονη, συνοδευόμενη από 20χρονο, βρίσκονταν εξωτερικά καταστήματος νυχτερινής διασκέδασης, πρώτες πρωινές ώρες χθες, στον Πειραιά, όταν η 16χρονη επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο και έπληξε 19χρονη ημεδαπή, ευρισκόμενη στο ίδιο σημείο.Ο 20χρονος μάζεψε το αιχμηρό αντικείμενο, το οποίο είχε πέσει στο έδαφος και μαζί με την 16χρονη διέφυγαν, εγκαταλείποντας την παθούσα σοβαρά τραυματισμένη.Η 19χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, όπου παραμένει νοσηλευόμενη.Ανωτέρω αστυνομικοί που επιλήφθηκαν της έρευνας, κατόπιν συνδυαστικής αξιολόγησης πληροφοριών και αποδεικτικών στοιχείων, ταυτοποίησαν και εντόπισαν τους ανωτέρω κατηγορούμενους τις επόμενες ώρες.Επιπλέον, συνελήφθη γονέας της 16χρονης για την παραμέληση της εποπτείας της. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά».

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk