ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παρίσι 2024: Ποια είναι η 28χρονη Αξέλ Σαιν-Σιρέλ από τη Γουαδελούπη που τραγούδησε τη «Μασσαλιώτιδα»

Μια Συγκινητική Στιγμή στην Τελετή Έναρξης

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024 αποτέλεσε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, χάρη στην ερμηνεία της «Μασσαλιώτιδας» από τη μέτζο-σοπράνο Αξέλ Σαιν-Σιρέλ. Η 28χρονη καλλιτέχνης από τη Γουαδελούπη τραγούδησε τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας από την ταράτσα του Γκραν Παλαί, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους θεατές.

Η Διακεκριμένη Καριέρα της Αξέλ Σαιν-Σιρέλ

Η Αξέλ Σαιν-Σιρέλ δεν είναι μια τυχαία επιλογή για την ερμηνεία του εθνικού ύμνου. Η καλλιτέχνης έχει διακριθεί στον χώρο της όπερας, κερδίζοντας το βραβείο όπερας Génération στον διαγωνισμό «Nuits Lyriques de Marmande» το 2023. Παράλληλα, ξεχώρισε και στον διαγωνισμό Voix des Outre-Mer που πραγματοποιήθηκε στην Όπερα της Βαστίλης, κερδίζοντας τον θαυμασμό του κοινού και των κριτών.

Η Σημασία της Παρουσίας της

Η επιλογή της Αξέλ Σαιν-Σιρέλ για την τελετή έναρξης δεν ήταν τυχαία. Η ερμηνεία της από τη σκηνή του Γκραν Παλαί, τυλιγμένη με την τρίχρωμη σημαία της Γαλλίας, ήταν ένα δυνατό σύμβολο της διαφορετικότητας και της ενότητας. Η εφημερίδα Le Parisien σχολίασε πως η νέα διασκευή του γαλλικού εθνικού ύμνου από την Αξέλ ήταν μια στιγμή που θα μείνει αξέχαστη.

Η Εξέλιξη της Καριέρας της

Η Αξέλ Σαιν-Σιρέλ συνεχίζει να εντυπωσιάζει στον χώρο της μουσικής, χτίζοντας μια λαμπρή καριέρα. Η παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στιγμές της μέχρι σήμερα, καταδεικνύοντας το ταλέντο και την αφοσίωσή της στην τέχνη της.

Η Αξέλ, γεννήθηκε στο Île-de-France από δύο γονείς που κατάγονται από την Γουαδελούπη.

Η οικογένειά της αμέσως κατάλαβε ότι η φωνή της ήταν χαρισματική και την βοήθησαν να βρει τον δρόμο της.

Axelle SAINT CIREL, Mezzo-soprano - Prix Génération Opéra - Finaliste Opéra - Air 1

Ως παιδί έζησε πολλά χρόνια στη Μαλαισία κι όταν επέστρεψε στη Γαλλία με τους γονείς της, γράφτηκε στο ωδείο Montbéliard, αναφέρει το δίκτυο BFMTV. 

Αυτή ήταν η πρώτη σχολή που την εκπαίδευσε στο κλασικό τραγούδι και της έδωσε την ευκαιρία να παίξει έναν ρόλο στην όπερα Nox του Jacopo Baboni-Schilingi στο Τόκιο, τη Νέα Υόρκη, το Πεκίνο και τη Σαγκάη, όπως αναφέρει ο ιστότοπος «Voix des Outre-mer».

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk