ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση εισαγγελέα για την παραγραφή ποινών για τα επεισόδια στον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός το 2016 – Νέα έρευνα

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, παρενέβη λόγω δημοσιευμάτων (πχ μιας ηλεκτρονικής ανάρτησης με τον τίτλο “αθώοι βίαιοι οπαδοί λόγω παραγραφής” ή  σχετικού  δημοσίευματος της «Εφημερίδας των Συντακτών») σύμφωνα με τα οποία στην υπόθεση των σοβαρών επεισοδίων που είχαν γίνει σε αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός το 2016, «οι 23 καταδικασθέντες οπαδοί βλέπουν, πλέον, τις ποινές τους να παραγράφονται λόγω παρέλευσης 8 ετών».

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι ποινές που επιβλήθηκαν σε 23 καταδικασθέντες οπαδούς για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το Μάρτιο του 2016 κατά τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στην Τούμπα παραγράφονται. Η δίκη είχε διεξαχθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, έξι χρόνια μετά τα επεισόδια, τον Δεκέμβριο του 2022. Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθαρογραφή της απόφασης διήρκεσε 15 μήνες, από τον Δεκέμβριο του 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2024.

Σύμφωνα με τα παραπάνω δημοσιεύματα,  από τα επίμαχα επεισόδια αθωώθηκαν 6 άτομα, ενώ 23 καταδικάστηκαν. Επιπλέον, 20 από τους καταδικασθέντες ασκήσαν έφεση επί της πρωτοδίκης απόφασης. Ωστόσο, λόγω της καθαρογραφής της απόφασης που πήρε 15 μήνες, υπάρχει τώρα ο κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός έχει διατάξει μια έρευνα που ανέθεσε στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Η παρέμβαση αυτή της Εισαγγελέως αναδεικνύει τη σοβαρότητα του θέματος και την ανάγκη για ταχεία επεξεργασία των δικαστικών υποθέσεων. Είναι σημαντικό να διασφαλίζεται η δικαιοσύνη και η ταχύτητα στην εξέταση των υποθέσεων, προκειμένου να αποφεύγονται παρόμοιες καθυστερήσεις και η παραγραφή των αδικημάτων. Η έρευνα που έχει ανατεθεί στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης θα είναι κρίσιμης σημασίας για τη διερεύνηση των γεγονότων και την εξεύρεση τυχόν υπευθύνων.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk