ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2024: Το θέμα της Γλώσσας των υποψηφίων των ΓΕΛ ήταν για τα Ταξίδια

Έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024

Σήμερα, Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ξεκίνησαν για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε θέματα που αφορούσαν την αξία των ταξιδιών, αντλώντας πληροφορίες από κείμενα της Ηλέκτρας Χατζηδημητρίου, του Νίκου Καζαντζάκη και ένα ποίημα του Κωστή Παλαμά.

Δείτε τα θέματα εδώ:

Τα Θέματα των Εξετάσεων

Τα κείμενα πάνω στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι περιλάμβαναν ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Ταξιδεύοντας» του Νίκου Καζαντζάκη, στο οποίο είχε διατηρηθεί η γλωσσική ιδιοτυπία του κειμένου, το ποίημα «Το Ταξίδι» του Κωστή Παλαμά και ένα κείμενο της Ηλέκτρας Χατζηδημητρίου, ελαφρώς διασκευασμένο για τις ανάγκες της εξέτασης.

Απαιτήσεις για τους Υποψηφίους

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να γράψουν ένα άρθρο 350-400 λέξεων, το οποίο θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του σχολείου τους, σχετικά με τους τρόπους που επιλέγουν για να αναζητήσουν την προσωπική τους ηρεμία και ισορροπία. Η γραπτή δοκιμασία ξεκίνησε στις 8:30 και η διάρκειά της ήταν τρίωρη.

Συνέχεια των Εξετάσεων

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 12 Ιουνίου για τα ΓΕΛ, ενώ θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων μεταξύ 18 και 28 Ιουνίου για όλους τους υποψηφίους – ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με την ίδια ένταση και προσήλωση, προσφέροντας στους μαθητές την ευκαιρία να αποδείξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk