Παναγιώτης Πετράκης: “Το αποτέλεσμα ήταν να ακούω φωνές: σκάσε επιτέλους! Φτάνει! Δεν αντέχω άλλο!”
Μια Ξεχωριστή Εμπειρία από την Παιδική Ηλικία
Στην πρόσφατη εμφάνιση του Παναγιώτη Πετράκη στην εκπομπή «Μαμά-δες» στην ΕΡΤ, μοιράστηκε τις αναμνήσεις του από την παιδική του ηλικία και τη σχέση του με το τραγούδι. Αναφέρθηκε στο πώς η αγάπη του για τη μουσική ξεκίνησε από πολύ νωρίς, με τις αγαπημένες του μελωδίες να γεμίζουν τη ζωή του. Ο καλλιτέχνης θυμήθηκε τις στιγμές που προσπαθούσε να μιμηθεί τους τραγουδιστές του και την αντίδραση των γύρω του, που συχνά τον προειδοποιούσαν να σιωπήσει.
Ανακαλύπτοντας τη Φωνή του
Ο Παναγιώτης υπενθύμισε πόσο δύσκολο ήταν για εκείνον όταν άκουγε φωνές να του λένε: «σκάσε, δεν αντέχω άλλο». Παρά τις ενθαρρυντικές προσδοκίες των γονιών του, ένιωθε ότι η φωνή του δεν ανταγωνιζόταν τις μουσικές του προτιμήσεις. Ωστόσο, η ζωή του άλλαξε όταν ξεκίνησε τη δραματική τέχνη, η οποία τον βοήθησε να ανακαλύψει ότι είχε τελικά μια φωνή με δυνατότητες.
«Η σχέση μου με το τραγούδι στην παιδική μου ηλικία ήταν εξαιρετικά έντονη. Με θυμάμαι να βάζω πάντα την αγαπημένη μου μουσική και τους αγαπημένους τραγουδιστές και να προσπαθώ να τους φτάσω τραγουδιστικά. Το αποτέλεσμα ήταν να ακούω φωνές: σκάσε επιτέλους! Φτάνει! Δεν αντέχω άλλο! Αυτό μου άφησε στο μυαλό ότι μάλλον δεν θα έχω πολύ ωραία φωνή και μάλλον κάτι δεν θα ήταν πολύ ευχάριστο στα αυτιά.» είπε
«Όμως όταν μπήκα στη Δραματική -με παραίνεση των γονιών μου κι αυτό είναι πολύ σπάνιο γιατί είδαν σε εμένα αυτό που εγώ δεν έβλεπα μέχρι τότε- ανακάλυψα ότι είχα μία φωνή που μπορούσε να κάνει πράγματα. Τώρα πια ευτυχώς δεν ακούω την ίδια αντίδραση, αλλά συνήθως λίγο ακόμα κι αυτό με χαροποιεί πάρα πολύ».
Σήμερα και το Μέλλον
Τώρα πια, ο Παναγιώτης Πετράκης δεν ακούει τις ίδιες αντιδράσεις όπως στο παρελθόν. Η εξοικείωση και η εμπιστοσύνη του στη φωνή του έχουν αλλάξει, και ο ίδιος προχωρά μπροστά με αισιοδοξία. Αυτή η διαδρομή από την αμφιβολία στην αυτοπεποίθηση είναι μια όμορφη ιστορία που εμπνέει πολλούς, θυμίζοντας μας την αξία της υποστήριξης και της αυτοανακάλυψης.