Πένυ Σκάρου: «Γνωστός τραγουδιστής σε οντισιόν μου είπε “εσύ είσαι η τραγουδίστρια με το κομμένο πόδι”»
Η Αλλαγή της Ζωής της Πένυς Σκάρου
Στις 28 Ιουνίου του 2014, η ταλαντούχα τραγουδίστρια Πένυ Σκάρου βίωσε ένα τραγικό τροχαίο ατύχημα που της άλλαξε τη ζωή. Ένα άγνωστο όχημα την παρέσυρε ενώ οδηγούσε το μηχανάκι της, και παρά το γεγονός ότι φορούσε κράνος, το δεξί της πόδι έπρεπε να ακρωτηριαστεί. “Δεν θεωρώ ότι αυτό που έπαθα είναι κάτι που μπορεί να ξεπεραστεί ποτέ,” δηλώνει η Σκάρου, εξηγώντας πως η απώλεια ενός μέλους είναι ένα σοκ που αφήνει ανεξίτηλα σημάδια.
Αντιμετώπιση του Ρατσισμού και η Ξιφασκία
Η Πένυ Σκάρου δεν άφησε την αναπηρία της να την καθηλώσει. Αντιθέτως, αποφάσισε να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό και τα στερεότυπα για τα άτομα με αναπηρία μέσω του πάθους της για τη μουσική και τον αθλητισμό. Η Σκάρου κατάφερε να κερδίσει χρυσό μετάλλιο στην ξιφασκία, αποδεικνύοντας ότι η δύναμη της θέλησης μπορεί να υπερνικήσει κάθε εμπόδιο. “Όταν κανείς δεν ασχολιόταν τηλεοπτικά με τα ΑμεΑ, αρχίσαν να ασχολούνται όταν εγώ έκανα φωτογραφίσεις και όταν έβγαλα το βιντεοκλίπ μου,” αναφέρει η ίδια.
Η Δύναμη της Θέλησης και Νέες Δημιουργίες
Η Σκάρου αναγνωρίζει τη συμβολή της ψυχολογικής βοήθειας στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που προέκυψαν από τον ακρωτηριασμό της. “Είχα πεισμώσει, ήθελα να δείξω ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ούτε με τη σεξουαλικότητά μας,” δηλώνει. Την ίδια στιγμή, η γάτα της, η ‘Σούσι’, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη θετική της ενέργεια. Σήμερα, η Σκάρου βρίσκεται στο στούντιο, ετοιμάζοντας το καινούριο της κομμάτι με τίτλο ‘Έχω Φύγει’, αποδεικνύοντας ότι οι προκλήσεις μπορούν να γίνουν ευκαιρίες για νέες δημιουργίες και επιτυχίες. “Η αναπηρία μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε,” λέει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η δύναμη και η πίστη στον εαυτό μας μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε οποιοδήποτε εμπόδιο.
Η τραγουδίστρια αναφέρει πως έχει βιώσει ρατσισμό στη δουλειά της.
«Γνωστός τραγουδιστής σε οντισιόν μου είπε ‘εσύ είσαι η τραγουδίστρια με το κομμένο πόδι’. Σε ένα κρουαζιερόπλοιο που θα τραγουδούσα με μια μπάντα, δεν με αφήσαν να είμαι στο πλήρωμα ως τραγουδίστρια επειδή δεν έχω πόδι».
«Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας πήρα το χρυσό μετάλλιο. Ξεκίνησα από το επαγγελματικό μπάσκετ με αμαξίδιο και έπειτα μετά από τη συμβουλή ενός ψυχολόγου πήγα στη ξιφασκία. Μετά από κάτι άσχημο στη ζωή μου είχα πολύ θυμό, έτσι άρχισα να πηγαίνω πιο συχνά στην ξιφασκία – αυτό με βοήθησε στο να γίνομαι καλύτερη. Ο προπονητής μου με πήγε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας και εκεί κατάφερα να ανεβάσω την ομάδα μου 14 θέσεις. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να πάω στους παραολυμπιακούς, κάποιοι άνθρωποι έχουν αφιερώσει όλη τους τη ζωή σε αυτό. Εγώ έχω αφιερώσει τη ζωή μου στη μουσική και τώρα κάνω και μαθήματα φωνητικής σε καλλιτέχνες, όπως στον Στράτο Τζώρτζογλου και την Ελένη Φιλίνη», πρόσθεσε.