ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ξυλοδαρμός μεταξύ ανηλίκων – 12χρονος χτύπησε 14χρονο για τα μάτια μιας κοπέλας

Ένας 12χρονος τελείωσε τη μάχη

Σε ένα πρόσφατο και σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε στην Πάτρα, ένας 12χρονος μαθητής ενεπλάκη σε ξυλοδαρμό ενός 14χρονου για τα μάτια μιας κοπέλας. Στην ηλικία τους, οι έφηβοι συχνά γίνονται θύματα τους θυμού και των εντάσεων του περιβάλλοντος. Το συμβάν αυτό, όμως, φέρνει στο προσκήνιο την ανησυχητική κατάσταση των ανηλίκων.

Αθηνά: Το κοινό συνέβη

Οι συμμαθητές των δύο ανηλίκων, αντί να παρέμβουν και να χωρίσουν τους δύο μαθητές, επέλεξαν να βιντεοσκοπήσουν το επεισόδιο με τα κινητά τους. Αυτή η στάση εγείρει ηθικά και κοινωνικά ερωτήματα για τη συμπεριφορά των νέων στην κοινωνία σήμερα, καθώς και για την αδιαφορία τους σε τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις.

Σοβαρές συνέπειες και ανάγκη παρέμβασης

Ο 14χρονος, ο οποίος δέχτηκε αρκετά χτυπήματα από τον 12χρονο, διακομίστηκε στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο για ιατρική βοήθεια. Αυτή η κατάσταση υπογραμμίζει την ανάγκη για άμεσες λύσεις και παρέμβαση από γονείς και εκπαιδευτικούς. Επίσης, είναι επιτακτική η ανάγκη να διδάξουμε στους νέους τη σημασία της αποχής από τη βία και της υποστήριξης του άλλου, αντί να γίνονται θεατές σε καταστάσεις που θα έπρεπε να αναχαιτίσουν.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk