ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Μπούκαρε έξαλλος σε εκκλησία και τα έσπασε όλα γιατί ο ήχος από τα μικρόφωνα ξύπνησε το μωρό

Την περασμένη Κυριακή, σε μια μικρή εκκλησία ενός χωριού της Πάτρας, σημειώθηκαν σκηνές έντονης αναταραχής. Ένας κάτοικος της περιοχής εισέβαλε στον ναό και προκάλεσε σημαντικές καταστροφές στα ιερά αντικείμενα. Ο άνδρας, εμφανώς εκτός ελέγχου, έσπασε το μαρμάρινο περιστέρι πάνω στο οποίο τοποθετεί ο ιερέας το ευαγγέλιο, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους παρευρισκόμενους.

Η επίθεση δεν περιορίστηκε εκεί. Ο δράστης αναστάτωσε τις εικόνες των αγίων, τις οποίες έριξε στο έδαφος και κατέστρεψε, ενώ δεν δίστασε να επιτεθεί και στα μανουάλια, αναποδογυρίζοντάς τα και σπάζοντας τα κεριά. Οι παρευρισκόμενοι πιστοί παρακολουθούσαν με τρόμο και έντονες αντιδράσεις τα γεγονότα να εξελίσσονται με απίστευτη ταχύτητα, χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν άμεσα.

Ο ιερέας της εκκλησίας, αιφνιδιασμένος από την ξαφνική επίθεση, δεν πρόλαβε να λάβει μέτρα για να σταματήσει τον άνδρα. Τα γεγονότα εξελίχθηκαν τόσο γρήγορα που κανείς δεν μπόρεσε να καλέσει άμεσα την αστυνομία. Η απουσία άμεσης αστυνομικής παρέμβασης επέτρεψε στον δράστη να προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές πριν τελικά αποχωρήσει από τον χώρο.

Η πρόσφατη αναταραχή σε εκκλησία της Πάτρας δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη από τις αρχές και την τοπική κοινωνία. Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία δεν κλήθηκε άμεσα στον χώρο του συμβάντος, είναι βέβαιο ότι η εκκλησία θα κινηθεί νομικά κατά του συγκεκριμένου άνδρα. Οι πράξεις του, οι οποίες προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές και διατάραξη της κοινής ησυχίας, δεν θα μείνουν ατιμώρητες.

Σύμφωνα με τον νόμο, οι ώρες κοινής ησυχίας είναι από τις 15:00 έως τις 17:30 το απόγευμα και από τις 23:00 έως τις 07:00 το πρωί. Η πράξη του άνδρα, που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της πρωινής ώρας κοινής ησυχίας, επιβαρύνει περαιτέρω την κατάσταση. Η παραβίαση αυτών των ωρών κοινής ησυχίας αποτελεί παράβαση που τιμωρείται με πρόστιμα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, με ποινικές κυρώσεις.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk