ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Αστυνομικός που είχε τιμήθηκε ως ήρωας συνελήφθη ως απατεώνας τέσσερα χρόνια μετά

Η Σημαντική Διάκριση

Στα 36 του χρόνια, ένας αστυνομικός τιμήθηκε ως ήρωας για τη συμμετοχή του σε μια επικίνδυνη καταδίωξη, η οποία είχε ως στόχο τον γνωστό εγκληματία Νίκο Μαζιώτη. Αυτή η γενναία πράξη έγινε στη Κλειτορία Αχαΐας, όπου η κατάσταση κλιμακώθηκε με ανταλλαγή πυροβολισμών, τραυματίζοντας τον αστυνομικό στο πόδι. Η εξαιρετική του απόδοση κατά τη διάρκεια αυτού του περιστατικού είχε ως αποτέλεσμα την απονομή αστυνομικού μεταλλίου το 2020, ως αναγνώριση της γενναιότητάς του.

Από ήρωας σε απατεώνα

Ίσως είναι εξαιρετικά εκπληκτικό να παρατηρήσουμε πώς, τέσσερα χρόνια μετά την τιμημένη του δράση, ο ίδιος αστυνομικός συνελήφθη ως απατεώνας στα 40 του χρόνια. Στην αρχή του Μαρτίου 2014, ο αποστρατευμένος αξιωματικός κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε μια εγκληματική οργάνωση που στοχοποιούσε ηλικιωμένους με απάτες, ισχυριζόμενοι ότι συγγενικά τους πρόσωπα είχαν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για την απάτη σε βάρος 74χρονης στα Βραχνέικα Πατρών, στις 10 Σεπτεμβρίου. Αναγνωρίστηκε από το θύμα ως το πρόσωπο που εμφανίστηκε στο σπίτι της και παρέλαβε 40.000 ευρώ για τα έξοδα χειρουργείου της κόρης της που είχε τραυματιστεί σε δήθεν τροχαίο. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με άγνωστο άνδρα που της συστήθηκε ως γιατρός.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός, όπως έγραψε χθες η «Πελοπόννησος», ομολόγησε την πράξη του στους άνδρες της Ασφάλειας Πατρών. Οπως αποκάλυψε η «Π», ο καθ’ ομολογίαν δράστης υποστήριξε πως ήταν η πρώτη του «δουλειά», έχοντας τον ρόλο του «εισπράκτορα», και θα λάμβανε 1.500€ και πως ήρθε σε επαφή με τους απατεώνες μέσω τρίτου προσώπου.

Ταυτοποιήθηκε από κάμερες ασφαλείας που «έπιασαν» τη μηχανή τύπου BMW με την οποία διέφυγε από το σπίτι της ηλικιωμένης στα Βραχνέικα, μετά την παράδοση των χρημάτων.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk