ΚΟΣΜΟΣ

Ο «influencer του Θεού»: Ο Πάπας θα αγιοποιήσει τον 15χρονο Carlo Acutis που πέθανε το 2006 – Τα θαύματα που έκανε

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναγνώρισε ένα θαύμα που αποδίδεται στη μεσιτεία του μακαριστού Κάρλο Ακούτις, ανοίγοντας τον δρόμο για να γίνει ο πρώτος άγιος της χιλιετίας.

Ο Ιταλός έφηβος κωδικοποίησης υπολογιστή που πέθανε από καρκίνο το 2006 είναι γνωστός για τη μεγάλη του αφοσίωση στην πραγματική παρουσία του Ιησού στην Ευχαριστία.

Η αναγνώριση του δεύτερου θαύματος που αποδίδεται στη μεσολάβηση του Ακούτις καθιστά δυνατό τον αγιασμό του Ακούτις κατά τη διάρκεια του Ιωβηλαίου Έτους 2025 της Καθολικής Εκκλησίας.

Με διάταγμα στις 23 Μαΐου, ο Πάπας Φραγκίσκος ενέκρινε τη θαυματουργή θεραπεία μιας 21χρονης κοπέλας από την Κόστα Ρίκα, ονόματι Valeria Valverde, η οποία ήταν κοντά στο θάνατο αφού τραυμάτισε σοβαρά το κεφάλι της σε ατύχημα με ποδήλατο ενώ σπούδαζε στη Φλωρεντία το 2022.

Αφού το κορίτσι υποβλήθηκε σε επείγουσα κρανιοτομή για να μειώσει την ενδοκρανιακή πίεση, η οικογένεια ενημερώθηκε ότι η κατάστασή της ήταν πολύ κρίσιμη και ότι θα μπορούσε να πεθάνει ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με το Dicastery for the Cause of Saints του Βατικανού.

Έξι μέρες μετά το ατύχημα, η μητέρα της Βαλέρια πήγε για προσκύνημα στην Ασίζη για να προσευχηθεί για τη θεραπεία της κόρης της στον τάφο του μακαριστού Κάρλο Ακούτις, αφήνοντας ένα γραπτό σημείωμα.

Την ίδια μέρα, η Βαλέρια άρχισε να αναπνέει μόνη της και την επόμενη μέρα ανέκτησε τη χρήση των άνω άκρων της και εν μέρει ανέκτησε την ομιλία της.

Η Βαλέρια πήρε εξιτήριο από τη μονάδα εντατικής θεραπείας 10 ημέρες μετά το προσκύνημα της μητέρας της και υποβλήθηκε σε περαιτέρω εξετάσεις που έδειξαν ότι η αιμορραγική δεξιά κροταφική θλάση του εγκεφάλου της είχε εξαφανιστεί εντελώς.

Σε αντίθεση με τις ιατρικές προβλέψεις, η Βαλέρια πέρασε μόνο μία εβδομάδα σε φυσικοθεραπεία και στις 2 Σεπτεμβρίου 2022, δύο μήνες μετά το ατύχημα της, πήγε σε προσκύνημα στον τάφο του Carlo Acutis στην Ασίζη με τη μητέρα της για να γιορτάσει την πλήρη θεραπεία της.

Ο Carlo Acutis – του οποίου η υπολογιστική ικανότητα τον βοήθησε να διαδώσει το μήνυμα της Καθολικής Εκκλησίας και του χάρισε το παρατσούκλι «God’s Influencer» – πέθανε από λευχαιμία το 2006 σε ηλικία 15 ετών.

H μητέρα του, Antonia Salzano, δήλωσε ότι η είδηση ​​της έγκρισης του δεύτερου θαύματος ήταν μια «μεγάλη χαρά» και ότι ο Carlo είναι ένα «σημάδι ελπίδας» που δείχνει ότι η αγιότητα είναι δυνατή σήμερα.

«Όπως έκανα εγώ: κι εσύ μπορείς να γίνεις άγιος», είπε. «Παρόλα αυτά, [με] όλα τα μέσα ενημέρωσης τις τεχνολογίες φαίνεται μερικές φορές ότι η αγιότητα είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν. Αντίθετα, η αγιότητα είναι επίσης κάτι στις μέρες μας σε αυτή τη σύγχρονη εποχή».


Είπε ότι ο γιος της αγόρασε ένα PlayStation όταν ήταν οκτώ, αλλά περιορίστηκε σε μία ώρα την εβδομάδα gaming, καθώς ήταν επιφυλακτικός ότι θα μπορούσε να γίνει εθιστικό και ότι γνώριζε τους «κίνδυνους του Διαδικτύου». Μαζί με τους υπολογιστές και τα παιχνίδια του, ο Κάρλο έπαιζε σαξόφωνο, του άρεσε το ποδόσφαιρο, αγαπούσε τα ζώα και έκανε μικρές, χιουμοριστικές ταινίες με τα σκυλιά του.

Γεννημένος το 1991, ο Acutis είναι ο πρώτος millennial που αγιοποιήθηκε από την Καθολική Εκκλησία.

Λίγο μετά την πρώτη του Κοινωνία σε ηλικία 7 ετών, ο Κάρλο είπε στη μητέρα του: «Να είμαι πάντα ενωμένος με τον Ιησού: Αυτό είναι το σχέδιο ζωής μου». Για να το πετύχει αυτό, ο Carlo προσπάθησε να παρακολουθεί την καθημερινή Λειτουργία όσο πιο συχνά γινόταν στην ενοριακή εκκλησία απέναντι από το δημοτικό σχολείο του στο Μιλάνο.

Ο Κάρλο ονόμασε την Ευχαριστία «τον δρόμο μου προς τον παράδεισο» και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να κάνει γνωστή αυτή την παρουσία. Η μαρτυρία του ενέπνευσε τους γονείς του να επιστρέψουν στην άσκηση της καθολικής πίστης και το ινδουιστικό au pair του να προσηλυτιστεί και να βαφτιστεί.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk