ΕΛΛΑΔΑ

Ο 12χρονος Χρήστος Τατσιόπουλος Έγραψε Ένα Μυθιστόρημα για τον Εθισμό στα Video Games

Η Έναρξη της Εθιστικής Περιπέτειας

Ο 12χρονος Χρήστος Τατσιόπουλος από τη στιγμή που άρχισε να παίζει βιντεοπαιχνίδια στην πέμπτη δημοτικού, βρέθηκε να βυθίζεται σε έναν κόσμο εθισμού. Η νέα του συνήθεια δεν άργησε να τον επηρεάσει αρνητικά, κάνοντάς τον επιθετικό και αποξενωμένο από την οικογένειά του.

Η Απόφαση για Αλλαγή

Βλέποντας τον θυμό και τις εντάσεις που προκαλούσαν τα video games, οι γονείς του αποφάσισαν να παρέμβουν. Έκοψαν τα βιντεοπαιχνίδια από τη ζωή του Χρήστου, μια κίνηση που αρχικά τον θύμωσε. Ωστόσο, αυτή η απόφαση τον οδήγησε να αναζητήσει νέες διεξόδους, και έτσι στράφηκε προς τη συγγραφή.

Η Δημιουργία του Μυθιστορήματος

Με τη βοήθεια των γονιών του, ο Χρήστος έγραψε το μυθιστόρημα «Το Πετράδι της Ζωής». Το βιβλίο περιγράφει τη σχέση δύο αδελφών που μαθαίνουν το πραγματικό νόημα της ζωής, εμπνευσμένο από τη δική του σχέση με τον αδελφό του. Μέσα από την ιστορία του, ο Χρήστος μοιράζεται τα δικά του βιώματα με τον εθισμό στα video games και πώς κατόρθωσε να ξεφύγει από αυτόν.

Ένα Μήνυμα Ελπίδας

Ο μικρός συγγραφέας μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» για την εμπειρία του και προέτρεψε τους συνομήλικούς του να ακολουθούν τα όνειρά τους. «Κανένα όνειρο δεν είναι μεγάλο και κανένας ονειροπόλος μικρός», δήλωσε, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να μην εγκαταλείπουν τις φιλοδοξίες τους.

Η μητέρα του Χρήστου, Μαρία Αθανασούλα, εξέφρασε την υπερηφάνεια της, λέγοντας: «Είναι το πετράδι της οικογένειας μαζί με τον αδελφό του», τονίζοντας την αξία της οικογενειακής υποστήριξης και αγάπης.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk