LIFESTYLE

Ο Πατέρας του Τιραμισού, Roberto ‘Loli’ Linguanotto, Έφυγε από τη Ζωή

Μια Μεγάλη Απώλεια για τον Κόσμο της Ζαχαροπλαστικής

Ο Roberto ‘Loli’ Linguanotto, ο άνθρωπος που θεωρείται ο εφευρέτης της σύγχρονης εκδοχής του τιραμισού, πέθανε σε ηλικία 81 ετών. Η είδηση έγινε γνωστή μέσω της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica. Ο Linguanotto, από το Τρεβίζο της Ιταλίας, κατάφερε να κάνει το τιραμισού ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά σε όλο τον κόσμο.

Η Καριέρα και η Κληρονομιά του

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ο Roberto ‘Loli’ Linguanotto εργαζόταν σε ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Τρεβίζο, το «Beccherie». Εκεί, δημιούργησε τη σύγχρονη εκδοχή του τιραμισού, συνδυάζοντας το παραδοσιακό zabaglione με άλλες υλικά, όπως η μασκαρπόνε και ο καφές. Το γλυκό έγινε αμέσως δημοφιλές και γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλη την Ιταλία και τον κόσμο.

Το γλυκό έχει πολλές ιστορίες προέλευσης, συμπεριλαμβανομένης μιας που λέει ότι ο Linguanotto είχε ρίξει κατά λάθος μασκαρπόνε σε ένα μπολ με ζάχαρη και αυγά.

Σύμφωνα με τους ντόπιους, ο Linguanotto στη συνέχεια τελειοποίησε τη συνταγή του γλυκού με γεύση καφέ με τη βοήθεια της Alba di Pillo-Campeol, συζύγου του ιδιοκτήτη της Alle Beccherie Ado Campeol.

Η Επίδραση του Τιραμισού

Το τιραμισού δεν είναι απλώς ένα γλυκό· είναι ένα σύμβολο της ιταλικής ζαχαροπλαστικής παράδοσης και δημιουργικότητας. Η επιτυχία του Roberto ‘Loli’ Linguanotto αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι η καινοτομία και η επινοητικότητα στην κουζίνα. Το τιραμισού συνεχίζει να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή επιδόρπια παγκοσμίως, διατηρώντας ζωντανή την κληρονομιά του δημιουργού του.

newsok

Συγκλονιστικά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk