ΚΟΣΜΟΣ

Ο Έλον Μασκ «Τρολάρει» τη Microsoft για το Blackout

Ο Έλον Μασκ και το Τεχνολογικό Blackout

Ο Έλον Μασκ δεν έχασε ευκαιρία να σχολιάσει τα πρόσφατα προβλήματα της Microsoft, τα οποία προκάλεσαν παγκόσμιο blackout. Με συνεχείς αναρτήσεις του στην πλατφόρμα «X», χαρακτήρισε το blackout ως τη «μεγαλύτερη τεχνολογική αποτυχία που συνέβη ποτέ». Οι αναρτήσεις του προκάλεσαν ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις, καθώς πολλοί χρήστες συμφώνησαν με τα λεγόμενά του.

Η Κατάσταση στις Υπηρεσίες της Microsoft

Η βλάβη στις υπηρεσίες της Microsoft είχε σοβαρές επιπτώσεις σε επιχειρήσεις και οργανισμούς ανά τον κόσμο. Αεροπορικές εταιρείες καθήλωσαν πτήσεις, σχηματίστηκαν ουρές στα αεροδρόμια, και προβλήματα αντιμετώπισαν μεταξύ άλλων η αυστραλιανή κρατική τηλεόραση «ABC», το βρετανικό δίκτυο «Sky News» και το χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η Αντίδραση της CrowdStrike

Ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας κυβερνοασφάλειας «CrowdStrike», Τζορτζ Κουρτζ, ζήτησε συγγνώμη για την τεράστια τεχνική βλάβη και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με όλους τους πελάτες της εταιρείας για να επαναφέρουν τις διαδικτυακές τους λειτουργίες. Αναφερόμενος στο δίκτυο της CrowdStrike ως «έξυπνο», ο Έλον Μασκ σχολίασε: «Όχι και τόσο έξυπνο τώρα, ε;». Σε άλλη ανάρτησή του, έγραψε χαρακτηριστικά: «Το αντι-ιικό πρόγραμμα ήταν ο ιός».

Η Ειρωνία του Έλον Μασκ

Ο Έλον Μασκ φαίνεται να απολαμβάνει την κατάσταση, σχολιάζοντας ότι η πλατφόρμα «X» λειτουργεί κανονικά, ενώ όλα τα άλλα καταρρέουν.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk