ΚΟΣΜΟΣ

Ορμπάν: Ο Τραμπ θα Μεσολαβήσει Άμεσα για Ειρήνη στην Ουκρανία αν Εκλεγεί

Η Επιστολή του Ορμπάν προς την ΕΕ

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν έστειλε πρόσφατα επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και στους ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ. Η επιστολή συντάχθηκε μετά από συνομιλίες του Ορμπάν με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ορμπάν υποστηρίζει ότι ο Τραμπ είναι έτοιμος να ενεργήσει άμεσα ως μεσολαβητής για την ειρήνη στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αν εκλεγεί τον Νοέμβριο.

Ο Τραμπ και η Ειρηνευτική Επιστολή

Στην επιστολή του, ο Ορμπάν τόνισε ότι ο Τραμπ έχει λεπτομερή σχέδια για την ειρήνη και ότι δεν θα περιμένει μέχρι την ορκωμοσία του για να δράσει. Ο Τραμπ είναι έτοιμος να αναλάβει τον ρόλο του μεσολαβητή αμέσως μετά την εκλογή του. Η επιστολή αυτή έχει προκαλέσει συζητήσεις και αντιδράσεις εντός της ΕΕ, ιδίως από τις χώρες που δεν βλέπουν θετικά την ενδεχόμενη παρέμβαση του Τραμπ.

Η Ειρηνευτική Αποστολή του Ορμπάν

Ο εθνικιστής ηγέτης Ορμπάν, γνωστός υποστηρικτής του Τραμπ, πραγματοποίησε αιφνιδιαστικές επισκέψεις στο Κίεβο, τη Μόσχα και το Πεκίνο την προηγούμενη εβδομάδα. Οι επισκέψεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο μιας «ειρηνευτικής αποστολής» μετά την ανάληψη της εναλλασσόμενης προεδρίας της ΕΕ από την Ουγγαρία. Η αποστολή του Ορμπάν έχει προκαλέσει την οργή των άλλων χωρών του μπλοκ, που βλέπουν τις κινήσεις του ως προκλητικές και μονομερείς.

Στην επιστολή ο Ορμπάν εκτίμησε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταβάλλει «τεράστιες προσπάθειες» να παραμείνει στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές και άφησε να εννοηθεί ότι «δεν είναι ικανός να αλλάξει την τρέχουσα φιλοπολεμική πολιτική των ΗΠΑ».

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk