ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι Αρχαίοι Έλληνες έχτιζαν πυραμίδες όπως οι Αιγύπτιοι;

Πυραμίδες στην Ελλάδα

Όταν ακούμε τη λέξη πυραμίδες, το μυαλό μας πηγαίνει αμέσως στην Αίγυπτο. Ωστόσο, υπάρχουν πυραμίδες διάσπαρτες σε όλο τον κόσμο, όπως στην Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Ινδία. Αυτό που πολλοί δεν συνειδητοποιούν είναι ότι οι αρχαίοι Έλληνες κατασκεύαζαν πυραμίδες την ίδια εποχή ή και νωρίτερα από τους Αιγύπτιους.

Οι Πυραμίδες της Αργολίδας

Γνωστές ως Πυραμίδες της Αργολίδας, οι αρχαίες αυτές κατασκευές βρίσκονται στις πεδιάδες της Αργολίδας στην Ελλάδα και χρονολογούνται πριν από 5.000 χρόνια. Η πιο διάσημη από αυτές τις πυραμίδες είναι γνωστή ως η Πυραμίδα του Ελληνικού. Αναφορές για την Πυραμίδα του Ελληνικού έγιναν από τον αρχαίο Έλληνα περιηγητή και γεωγράφο Παυσανία στην Περιγραφή της Ελλάδας.

Η Σημασία της Πυραμίδας του Ελληνικού

Ο Παυσανίας αναφέρει δύο κτίρια που μοιάζουν με πυραμίδες: ένα τάφο για στρατιώτες που πέθαναν σε μάχη για τον θρόνο του Άργους και ένα άλλο που του είπαν ότι ήταν ο τάφος των Αργείων που σκοτώθηκαν στη μάχη γύρω στο 669 π.Χ. Αυτές οι πυραμίδες αποτελούν σημαντικά ιστορικά μνημεία, καθώς μας παρέχουν στοιχεία για την αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά.

“Στο δρόμο από το Άργος προς την Επίδαυρο υπάρχει στα δεξιά ένα κτίσμα φτιαγμένο πολύ σαν πυραμίδα και πάνω του ανάγλυφες σφυρηλατημένες ασπίδες σε σχήμα Αργείου. Εδώ έγινε αγώνας για τον θρόνο μεταξύ του Προίτου και του Ακρίσιου. ο διαγωνισμός, λένε, έληξε ισόπαλος και στη συνέχεια προέκυψε συμφιλίωση, καθώς κανένας από τους δύο δεν μπορούσε να κερδίσει μια αποφασιστική νίκη. Η ιστορία είναι ότι αυτοί και οι οικοδεσπότες τους ήταν οπλισμένοι με ασπίδες, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε αυτή τη μάχη. Για όσους έπεσαν εκατέρωθεν χτίστηκε εδώ ένας κοινός τάφος, καθώς ήταν συμπολίτες και συγγενείς”, γράφει ο ιστορικός

Είναι εντυπωσιακό να σκεφτούμε ότι οι αρχαίοι Έλληνες έχτιζαν πυραμίδες την ίδια εποχή με τους Αιγύπτιους. Οι Πυραμίδες της Αργολίδας αποτελούν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που φωτίζουν την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας. Η μελέτη αυτών των κατασκευών μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα τις τεχνικές και τις παραδόσεις των αρχαίων πολιτισμών.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk