ΕΛΛΑΔΑ

Οι αποκαλύψεις για την οικογένεια “παλαιοχριστιανών” στην Ορεινή Κορινθία [Βίντεο]

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με την οικογένεια “παλαιοχριστιανών” που ζουν σε ένα λαγούμι στην Ορεινή Κορινθία έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ερέτριας – Αμαρύνθου, ο πατέρας της οικογένειας εργαζόταν ως δημοτικός υπάλληλος σε ένα δήμο της Εύβοιας και το έκανε μέσω τηλεργασίας. Επιπλέον, το 2020 μετατέθηκε για λόγους υγείας.

Ο δήμαρχος Γουρνής αναφέρει ότι ο πατέρας της οικογένειας παρείχε υπηρεσίες εξ αποστάσεως, όπως του είχε ανατεθεί από την προηγούμενη διοίκηση. Αν και δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον χαρακτήρα των εργασιών που εκτελούσε, ο δήμαρχος επιβεβαίωσε ότι ο πατέρας είχε ολοκληρώσει τις ανατεθείσες του εργασίες.

Οι αποκαλύψεις αυτές έχουν προκαλέσει εντύπωση και ανησυχία στην τοπική κοινότητα. Η εργασία ενός δημοτικού υπαλλήλου είναι σημαντική για την καλή λειτουργία του δήμου και η τηλεργασία προσφέρει ευελιξία και δυνατότητα εργασίας από απόσταση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διασφαλίζεται η ευθύνη και η αποτελεσματικότητα των υπαλλήλων, ανεξαρτήτως του αν εργάζονται από το γραφείο ή από απόσταση.

Η υπόθεση αυτή πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω για να διαπιστωθεί αν υπήρξε κάποια παραβίαση των κανόνων και των διαδικασιών. Η διαφάνεια και η αποτελεσματική διαχείριση των δημόσιων πόρων είναι ζωτικής σημασίας για την εμπιστοσύνη των πολιτών στο δημόσιο σύστημα.

Newsroom
Εντύπωση προκαλούν η μία μετά την άλλη οι αποκαλύψεις για την οικογένεια «παλαιοχριστιανών», που ζουν σε λαγούμι στην Ορεινή Κορινθία. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ερέτριας – Αμαρύνθου, που μίλησε στον ΑΝΤ1, ο πατέρας της οικογένειας όχι μόνο εργαζόταν ως δημοτικός υπάλληλος σε δήμο της Εύβοιας αλλά το έκανε και μέσω τηλεργασίας, ενώ το 2020 είχε γίνει η μετάταξή του για λόγους υγείας.

«Παρείχε υπηρεσίες εξ αποστάσεως, όπως μου είπαν από την προηγούμενη διοίκηση» είπε ο δήμαρχος Γουρνής, προσθέτοντας ότι «μέσα στις υπηρεσίες είπαν ότι τις δουλειές που του είχαν αναθέσει, τις είχε κάνει» χωρίς, ωστόσο, να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς ήταν αυτές οι εργασίες.

Ο δήμαρχος Ερέτριας – Αμαρύνθου πρόσθεσε, επίσης, ότι έχει στείλει δύο φορές έγγραφο στον 46χρονο. «Έστειλα έγγραφα στον εν λόγω κύριο, δεν παρουσιάστηκε. Και δεύτερο έγγραφο στις 13 του μηνός που τον καλώ σε απολογία, γιατί δεν παρουσιαζόταν. Τον έχουμε καλέσει από τις 16-17 Ιανουαρίου, μια νέα δημοτική αρχή, να οργανωθούμε, να δούμε το νομικό πλαίσιο, ποια καθήκοντα εκτελεί, αν μπορεί να τα κάνει».

Δείτε το Βίντεο:

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk