ΕΛΛΑΔΑ

Έξι μάρκες στην Ελλάδα πουλάνε πάνω από το 50% των αυτοκινήτων

Η Κυριαρχία της Toyota και Suzuki

Η ελληνική αγορά αυτοκινήτων παρουσιάζει ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, με έξι μάρκες να διατηρούν πάνω από το 50% των συνολικών πωλήσεων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Σ.Ε.Α.Α. (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), οι εταιρείες Toyota και Suzuki κατέχουν σημαντική θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων αγοραστών. Τα μοντέλα αυτών των μαρκών είναι δημοφιλή για την αξιοπιστία και την προσβασιμότητα τους στην αγορά.

Η Ευρωπαϊκή Παρουσία: Peugeot και Citroen

Οι ευρωπαϊκές μάρκες Peugeot και Citroen κατέχουν επίσης σημαντικό μερίδιο στην ελληνική αγορά. Οι Έλληνες εκτιμούν την τεχνολογία και την εργονομία που προσφέρουν τα γαλλικά αυτοκίνητα. Αυτές οι μάρκες έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν πιστό κοινό που προτιμά τα μοντέλα τους για την ποιότητα και την απόδοση.

Η Άνοδος των Hyundai και Opel

Οι κορεατικές και γερμανικές μάρκες Hyundai και Opel έχουν επίσης καταγράψει αξιοσημείωτη άνοδο στις πωλήσεις τους. Η Hyundai, γνωστή για την καινοτομία και την τεχνολογική της υπεροχή, κερδίζει συνεχώς έδαφος στην αγορά. Από την άλλη πλευρά, η Opel συνεχίζει να είναι αγαπημένη επιλογή για όσους αναζητούν αξιοπιστία και απόδοση σε ανταγωνιστική τιμή.

Πωλήσεις & Ποσοστά (Ιαν.-Ιουν. 2024)
Toyota 13.059 (Toyota Ελλάς 16,7%)
Suzuki 6.497 (Ομιλος Σφακιανάκη 8.,3%)
Peugeot 6.284 (Ομιλος Σιγγελίδη 8,1%)
Citroen/DS 5.875 (Ομιλός Σιγγελίδη 7,5%)
Hyundai 5.295 (Ομιλος Βασιλάκη 6,8%)
Opel 4.339 (Ομιλός Σιγγελίδη 5,6%)

Συμπεράσματα και Προοπτικές

Συνολικά, οι έξι αυτές μάρκες (Toyota, Suzuki, Peugeot, Citroen, Hyundai, και Opel) κατέχουν το 53% του μεριδίου αγοράς, με συνολικό αριθμό ταξινομήσεων που αγγίζει τις 41.349 μονάδες από τις 78.020 του συνόλου της αγοράς. Αυτό δείχνει ότι οι Έλληνες αγοραστές προτιμούν συγκεκριμένες μάρκες που προσφέρουν ποικιλία μοντέλων που καλύπτουν τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες τους.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk