ΕΛΛΑΔΑ

Οδύνη και Δικαιοσύνη: Η Κακοποίηση Μιας Γυναίκας από τον Σύντροφο της Ιερέα στα Χανιά

Υπόθεση Βίας στα Χανιά

Η τοπική κοινότητα των Χανίων συγκλονίστηκε από την αποκάλυψη της βίας που υπέστη μια 64χρονη γυναίκα από τον 74χρονο ιερέα σύζυγό της. Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από σοβαρή καταγγελία των παιδιών της γυναίκας, όταν βρέθηκαν αντιμέτωπα με το ημερολόγιο της μητέρας τους. Στις σελίδες του ημερολογίου, περιγράφονταν λεπτομερώς τα περιστατικά βίας, ξυλοδαρμών, βιασμών, και λεκτικής κακοποίησης.

Η Καταγραφή της Κακοποίησης

Η 64χρονη κατέγραφε καθημερινά την παθολογική ζήλια και την αφόρητη καχυποψία του συζύγου της, καθώς και τα βίαια ξεσπάσματά του. Ακόμα και μια απλή χαιρετούρα σε κάποιον γείτονα αρκούσε για να προκαλέσει την οργή του. Όπως ανέδειξε το ημερολόγιο, η βία δεν είχε όρια και διαρκούσε για δεκαετίες.

Το Νόμιμο Πλαίσιο και η Απαγόρευση Προσέγγισης

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, η εναγόμενη κακοποίηση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τα νέα, ο ιερέας έχει απαγορευτεί να πλησιάζει την σύζυγό του. Ωστόσο, παρά την απαγόρευση, συνεχίζει να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά του στην τοπική εκκλησία, προκαλώντας αναστάτωση στην κοινότητα.

Πως Επηρέασε η Κακοποίηση τη Ζωή της

Η κακοποίηση από τον ιερέα ήταν συχνή και διαρκής για πάνω από 50 χρόνια, από τότε που η γυναίκα ήταν μόλις 14 ετών. Το αποτέλεσμα ήταν να ζει υπό συνεχή τρομοκρατία και φόβο, υπομένοντας την σωματική, λεκτική και σεξουαλική βία.

Τον Ιούλιο, χωρίς ακόμα να είχε γνωστό το βάθος της υπόθεσης, η κόρη τον είχε μηνύσει για ενδοοικογενειακή απειλή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω υβριστικού και προσβλητικού τηλεφωνήματος που έλαβε από τον πατέρα της, όταν έγιναν γνωστές οι καταγγελίες των παιδιών για τη μητέρα τους.

Η υπόθεση είναι πλέον στις αρμόδιες Αρχές που την ερευνούν και αναμένεται να παραπεμφθεί αρμοδίως.