LIFESTYLE

Ντόρα Κουτροκόη: “Έμαθα ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο στον 3ο μήνα εγκυμοσύνης”

Η Ντόρα Κουτροκοή, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Όλα για τη ζωή μας” στο Mega, αποκάλυψε τη δύσκολη περίοδο που πέρασε το 2014, όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με μια ανεξέλεγκτη κατάσταση υγείας. Στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της, η Ντόνα έμαθε ότι είχε όγκο στον εγκέφαλο.

Η ανατροπή στη ζωή της

Η είδηση για τον όγκο στον εγκέφαλο ήταν ένα σοκ για τη Ντόρα Κουτροκοή. Αυτή η ανατροπή στη ζωή της και η αβεβαιότητα για το μέλλον της και του αγέννητου παιδιού της την έκαναν να αντιμετωπίσει μια περίοδο μεγάλης δυσκολίας και αγωνίας.

Η δύναμη της επιβίωσης

Παρά την ανατροπή αυτή, η Ντόρα Κουτροκοή δεν έχασε την πίστη και τη δύναμη της επιβίωσης. Με την υποστήριξη της οικογένειάς της και των φίλων της, αντιμετώπισε την κατάσταση με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία.

Η Ντόρα Κουτροκόη, έχει υποβληθεί συνολικά σε τρία χειρουργεία, ωστόσο, η ίδια μίλησε για το σοβαρότερο, αυτό που έκανε στον εγκέφαλο το 2014.

“Όταν μαθαίνεις ότι έχεις έναν όγκο στον εγκέφαλό σου και το διαπιστώνεις, επειδή ακριβώς οι παρενέργειες είναι πάρα πολλές, ξέρεις ότι ούτως ή άλλως για να το ξεπεράσεις πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις αυτή την επέμβαση. Διαφορετικά δε θα μπορέσεις να συνεχίσεις. Οπότε εκεί το παίρνεις απόφαση” είπε αρχικά η δημοσιογράφος.

“Τα συμπτώματά μου ήταν πάρα πολλά. Όταν αντιλήφθηκα ότι έχω κάποιο πρόβλημα στο κεφάλι μου, δεν έγινε σε κάποιον τυχαίο έλεγχο, αλλά επειδή πήγα για εξετάσεις επειδή, όντως, είχα πολλά συμπτώματα.Μάλιστα, το διαπίστωσα όταν ήμουν στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης. Εκεί οι δυσκολίες ήταν πολλές, οι σκέψεις πάρα πολλές. Ήταν επιληπτικές κρίσεις, δυσκολία στον λόγο, στην κατανόηση του λόγου και στην άρθρωση, δυσκολία στη μνήμη” είπε η δημοσιογράφος.

‘Όπως εξήγησε: “Πρώτα απ’ όλα απαγορεύεται να κάνεις αυτό το χειρουργείο όταν είσαι εγκυμονούσα. Εκεί πρέπει να πάρεις αποφάσεις δυσάρεστες. Όταν σου λέει ο γιατρός σου ΄ότι έχεις κάτι πολύ σοβαρό στο κεφάλι και σου και πρέπει να σκεφτείς ακόμα και να διακόψεις την εγκυμοσύνη σου, εκεί τα σταθμίζεις και λες ή θα προχωρήσω με τους όποιους κινδύνους, αλλά θα προσέχω. Το 2014 έγινε αυτό. Όταν μου είπαν το χειρουργείο που πρέπει να υποβληθώ δεν είχα απόλυτη συναίσθηση των κινδύνων του”.

Η Ντόρα Κουτροκοή κατάφερε να ξεπεράσει την ασθένεια και να γίνει παντοτινή πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη ζωή τους. Η ιστορία της μας υπενθυμίζει τη σημασία της αντοχής, της αισιοδοξίας και της πίστης στον εαυτό μας.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk