ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Κόντρα Πολάκη – Γεωργιάδη στη Βουλή: «Είμαι Εδώ, Θα Είμαι ΣΥΡΙΖΑ» – «Είσαι Δειλός»

Εισαγωγή

Σε μια ακόμη έντονη αντιπαράθεση ήρθαν ο Παύλος Πολάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής. Η σύγκρουση αυτή έρχεται λίγο μετά τη διαγραφή του Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, γεγονός που προσέδωσε μια ιδιαίτερη ένταση στη συζήτηση.

Η Ομιλία του Παύλου Πολάκη

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Παύλος Πολάκης, δεν δίστασε να εξαπολύσει «πυρά» εναντίον όλων, τονίζοντας ότι παρά τη διαγραφή του, παραμένει δυνατός και αφοσιωμένος. «Αποτύχατε να με αποδημήσετε. Είμαι εδώ. Θα είμαι εδώ. Πιο δυνατός. Θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά, ξεκινώντας την ομιλία του. Η δήλωση αυτή καταδεικνύει την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει τον πολιτικό του αγώνα.

«θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις χιλιάδες κόσμου που δεν επέτρεψαν να περάσει αυτό που έγινε προχθές. Είναι το πραγματικό τοίχος προστασίας αυτού που εκπροσωπώ. Δηλαδή της ασυμφιλίωτης μάχης εναντίον της διαπλοκής. Αυτή η χώρα αξίζει και μπορεί καλύτερα για τα παιδιά της και αυτό θα γίνει με αναδιανομή υπέρ της μισθωτής εργασίας, νεολαίας μικρομεσαίας αγροτιάς κόντρα σε 80 οικογένειες που πίνουν το αίμα των πολιτών. Αυτό το σχέδιο υπηρετώ. Αυτός ο κόσμος δεν τσίμπησε στο προχθεσινό», είπε ο Παύλος Πολάκης

Αναφερόμενος ξανά στην συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη είπε: «όταν δεν μπορείς να αμφισβητήσεις την ουσία τότε στήνεις προβοκατσιούλες για το ύφος. Η κυρία σήμερα δεν είναι εδώ (σ.σ. η υπάλληλος του Υπ. Υγείας). Αυτό που έκανε δεν το έκανε πρώτη φορά. Της έχω κάνει και στο παρελθόν παρατήρηση. Το έκανε και προχθές γελώντας όταν μιλούσα για το κέντρο υγείας Φιλιατρών. Της είπα αυτό που είπα και τελείωσε το επεισόδιο και μετά πυροδοτήθηκε ξανά με κλάμα χρονοκοαθυστέρησης προφανώς στημένο και υποκριτικό».

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο της βουλής Κώστα Τασούλα είπε: «Ο Πρόεδρος με αποκάλεσε χυδαίο ζήτουλα προσοχής. Εγώ κατάγομαι από ένα τόπο που σέβεται τις γυναίκες. Μεγάλωσα με γυναίκες, δασκάλες. Όλη μου η οικογένεια έχει πολλούς μορφωμένους η πλειοψηφία είναι με πτυχία πανεπιστημίου. Δεν ανέχομαι από κανέναν να λέει εμένα χυδαίο ζήτουλα προσοχής. Απαιτώ από τον πρόεδρο της Βουλής μετά και την παραδοχή της κυρίας Πετρούλιας ότι δεν έχει πρόβλημα υγείας – εκεί στήθηκε η προβοκάτσιας ότι εγώ επιτέθηκα σε πάσχουσα από εγκεφαλικό που δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό της – να ζητήσει συγγνώμη» είπε.

Για την Αθηνά Λινού και την αντίδρασή της απέναντι στην απρεπή συμπεριφορά του, μιλώντας «για ένα κλάμα… χρονοκαθυστερήσεως, σαφώς υποκριτικό, σαφώς στημένο».

Κλείνοντας την αρχική του τοποθέτηση ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στην ενεργειακή αναβάθμιση του κέντρου Υγείας Φιλιατρών υποστηρίζοντας ότι η σχετική σύμβαση είναι σκανδαλώδης.«Αποτύχατε στο να με αποδημήσετε. Είμαι και θα είμαι εδώ πιο δυνατός. Θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη φορά δεν είναι η πανδημία που τους μαντρώσατε μέσα. Τώρα ταϊζετε ένα κομμάτι 5 – 10 εργολάβων που δεν είναι πλειοψηφία» είπε.

Η Αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε με έντονο ύφος, χαρακτηρίζοντας τον Πολάκη «δειλό». Η αντίδραση αυτή, αν μη τι άλλο, έδειξε πόσο φορτισμένη είναι η πολιτική σκηνή, με τους δύο πολιτικούς να ανταλλάσσουν κατηγορίες και χαρακτηρισμούς. Ο Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τα αίτια της διαγραφής του Πολάκη, κάνοντας λόγο για την αναξιοπιστία του.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk