LIFESTYLE

Μπρους Σπρίνγκστιν: Νέο Ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει την ασθένεια της συζύγου του, Πάτι Σκάιαλφα

Εισαγωγή στο Ντοκιμαντέρ

Το νέο ντοκιμαντέρ του Μπρους Σπρίνγκστιν, με τίτλο “Road Diary: Bruce Springsteen and the E Street Band”, έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (TIFF). Η ταινία αυτή δεν είναι μόνο μια ματιά πίσω από τις σκηνές της τελευταίας περιοδείας του θρυλικού τραγουδιστή, αλλά αποκαλύπτει και κάτι πολύ πιο προσωπικό.

Η Ιδέα της Ταινίας

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις με αρκετά μέλη του συγκροτήματος E Street Band, τα οποία συνόδευσαν τον Μπρους Σπρίνγκστιν στην τελευταία του περιοδεία. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η Πάτι Σκάιαλφα, η μουσικός και επί χρόνια σύζυγος του Μπρους.

Η Αποκάλυψη της Πάτι Σκάιαλφα

Η Πάτι Σκάιαλφα, 71 ετών, η οποία εντάχθηκε στην E Street Band ως τραγουδίστρια και κιθαρίστρια το 1984, αποκάλυψε στο ντοκιμαντέρ ότι διαγνώστηκε το 2018 με πολλαπλό μυέλωμα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η διάγνωση αυτή γίνεται δημόσια γνωστή. Έλαβε τη διάγνωση του καρκίνου σε πρώιμο στάδιο κατά τη διάρκεια της αρχικής προβολής του “Springsteen on Broadway”.

«Οι περιοδείες έχουν γίνει πρόκληση για μένα», λέει η Πάτι Σκάιαλφα, προσθέτοντας ότι ο καρκίνος, ο οποίος επηρεάζει τα λευκά αιμοσφαίρια, «επηρεάζει το ανοσοποιητικό μου σύστημα, οπότε πρέπει να προσέχω τι επιλέγω να κάνω και πού επιλέγω να πάω. Κάθε τόσο, εμφανίζομαι σε ένα ή δύο σόου και μπορώ να τραγουδήσω μερικά τραγούδια στη σκηνή, και αυτό είναι μια απόλαυση. Αυτή είναι η νέα κανονικότητα για μένα αυτή τη στιγμή, και είμαι εντάξει με αυτό».

Ο Σπρίνγκστιν απέφυγε να αναφερθεί ανοιχτά στη διάγνωση της Πάτι Σκάιαλφα, ενώ βρισκόταν στη σκηνή. Αναφέρθηκε εν συντομία στην απουσία της συζύγου του όταν μίλησε για το προνόμιο και την ισχυρή αίσθηση συντροφικότητας που συνεπάγεται η συμμετοχή στο ίδιο συγκρότημα για δεκαετίες.

Συμπεράσματα

Η δύναμη και η αντοχή της Πάτι Σκάιαλφα είναι παραδειγματική, και η δημόσια αποκάλυψή της προσθέτει μια σημαντική ανθρωπιστική διάσταση στο ντοκιμαντέρ του Μπρους Σπρίνγκστιν. Μέσω αυτής της αποκαλύψεως, το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει την δύναμη που χρειάζεται να αντιμετωπίζεις τέτοιες δύσκολες καταστάσεις, και ταυτόχρονα παραμένει μια ωδή στην καριέρα και τη ζωή του Σπρίνγκστιν.

«Έχουμε τη μοναδική δουλειά στον κόσμο όπου οι άνθρωποι με τους οποίους πήγες μαζί στο λύκειο – στα 75 σου, είναι ακόμα μαζί σου», δήλωσε ο Σπρίνγκστιν κατά τη διάρκεια ενός πάνελ μετά την προβολή. «Ζεις τη ζωή σου μαζί τους. Τους βλέπεις να μεγαλώνουν. Τους βλέπεις να παντρεύονται. Τους βλέπεις να παίρνουν διαζύγιο. Τους βλέπεις να μπαίνουν στη φυλακή. Τους βλέπεις να βγαίνουν από τη φυλακή. Τους βλέπεις να πληρώνουν τις δόσεις για την εκπαίδευση των παιδιών τους. Τους βλέπεις να μην πληρώνουν τις δόσεις για τα παιδιά τους. Τους βλέπεις να γκριζάρουν τα μαλλιά τους. Και είσαι στο δωμάτιο όταν πεθαίνουν, καταλαβαίνεις;».

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk