ΥΓΕΙΑ

Μπιάνκα Μπάλτι: Διαγνώστηκε με καρκίνο το διάσημο μοντέλο -«Ο αγώνας θα είναι μακρύς, αλλά θα νικήσω»

Η Διαγνωσμένη Κατάσταση του Η Μπιάνκα Μπάλτι αποκαλύπτει τον αγώνα της κατά του καρκίνου

Το γνωστό μοντέλο Μπιάνκα Μπάλτι αποκαλύπτει τον αγώνα της κατά του καρκίνου, δημοφιλής φυσιογνωμία του Sports Illustrated Swimsuit, προανήγγειλε με θάρρος την πρόσφατη διάγνωσή της με καρκίνο. Οι αποκαλύψεις της στα social media έχουν συγκινήσει πολλούς και έχουν εξελιχθεί σε ένα κύμα υποστήριξης από τους θαυμαστές της. Όπως δήλωσε, οι τελευταίες εβδομάδες ήταν γεμάτες φόβο και δάκρυα, αλλά κυρίως ελπίδα και δύναμη.

Η Ανάγκη για Ελπίδα και Υποστήριξη

Η Μπιάνκα Μπάλτι αποκαλύπτει τον αγώνα της κατά του καρκίνου μοιράστηκε την εμπειρία της μέσω μιας λυπητερής λεζάντας στο Instagram, περιγράφοντας λεπτομερώς πώς ανακάλυψε ότι ο πόνος στην κάτω κοιλιακή χώρα ήταν αποτέλεσμα καρκίνου των ωοθηκών τρίτου σταδίου. Ανάμεσα στο φόβο και την αβεβαιότητα για το μέλλον, υπογράμμισε τη σημασία της δύναμης και της υποστηρικτικής κοινότητας γύρω της, επικαλούμενη την αγάπη που νιώθει από τις κόρες της και όλους τους θαυμαστές.

Μια σειρά από τυχαίες συναντήσεις στο τέλος του 2022 οδήγησε την Μπάλτι να αξιολογήσει τα γονίδιά της και ανακάλυψε ότι είναι φορέας του γονιδίου BRCA1. Έμαθε ότι είχε 50% πιθανότητες να διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, μαζί με 30% πιθανότητα να διαγνωστεί με καρκίνο των ωοθηκών. Τον Δεκέμβριο του 2022, υποβλήθηκε σε προληπτική διπλή μαστεκτομή.

«Δεν ήμουν άρρωστη ακόμα,αλλά ήξερα ότι οι πιθανότητες ήταν πολύ μεγαλύτερες να αρρωστήσω μια μέρα. Και τώρα είχα την ελεύθερη βούληση να κάνω κάτι γι’ αυτό», είπε στη Vogue για την επέμβαση. «Το πιο δύσκολο κομμάτι όλης αυτής της διαδικασίας ήταν ο φόβος», είπε στο δημοσίευμα. «Το να μάθω τη διάγνωση, το άγνωστο, να πάρω άδεια από τη δουλειά, να μην ξέρω πώς θα είναι το σώμα μου».

Η Μπάλτι είναι μητέρα της Mατίλντε, την οποία απέκτησε με τον πρώην σύζυγό της Κρίστιαν Λουτσίντι, και της Mία, την οποία απέκτησε με τον σύζυγό της Mάθιου ΜακΡέι. Οι δυο τους παντρεύτηκαν σε δικαστικό μέγαρο το 2016 και έκαναν μεγάλη γαμήλια γιορτή την επόμενη χρονιά.

Το Μήνυμα για Νίκη

«Έχω ένα μακρύ ταξίδι μπροστά μου, αλλά ξέρω ότι θα το νικήσω», έγραψε η Μπάλτι, προσπαθώντας να ενθαρρύνει εκείνους που μπορεί να αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις. Τέτοιες δηλώσεις φωτίζουν την πραγματική ουσία του θάρρους και της επιμονής μπροστά στις δύσκολες στιγμές που μπορεί να βιώνει κανείς στη ζωή του. Η μόρφωση γύρω από τον καρκίνο είναι σημαντική, και με δίκαιη προσοχή, η μπάλτι μπορεί να γίνει φωνή σε όσους χρειάζονται υποστήριξη.

Η 40χρονη καλλονή ολοκλήρωσε την ενημέρωσή της: «Η ζωή συμβαίνει, δώστε της λόγο. Μέχρι στιγμής, ο καρκίνος μου έδωσε την ευκαιρία να βρω την ομορφιά μέσα από τα εμπόδια της ζωής»

Σε ένα απόσπασμα, έδωσε στους ακόλουθούς της μια ενημέρωση μετά την επέμβαση. «Τα πάω πολύ καλύτερα και είμαι ευλογημένη που το έμαθα», είπε, προσθέτοντας ότι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και κάνει χημειοθεραπεία. Είπε επίσης ότι έχει «μεγάλες ελπίδες για τα πάντα».

Instagram will load in the frontend.
==

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk