LIFESTYLE

«Μου φέρνει δάκρυα στα μάτια αυτή η ερώτηση», είπε η Demy για τον Ζακ Κωστόπουλο

Η συνέντευξη της Demy

«Μου φέρνει δάκρυα στα μάτια αυτή η ερώτηση», δήλωσε η Demy σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Antivirus. Η Demy εξέφρασε την επιθυμία της να ζούμε σε έναν κόσμο όπου η ισότητα και ο σεβασμός στα δικαιώματα κάθε ατόμου θα ήταν δεδομένα, χωρίς να χρειάζεται να δηλώνει κάποιος σύμμαχος.

Η Δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Αφορμή για τη συνέντευξη ήταν η πρόσφατη τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, με τον οποίο η Demy είχε δώσει συνέντευξη το 2015. Το έγκλημα αυτό και η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης προκάλεσαν έντονα συναισθήματα στην τραγουδίστρια.

Η Ανάγκη για Συνεχή Στήριξη

Η Demy απάντησε στην ερώτηση σχετικά με το πόσο θα στέκεται σύμμαχος στους ανθρώπους που διεκδικούν ίσα δικαιώματα και αποδοχή. «Μου φέρνει δάκρυα στα μάτια αυτή η ερώτηση. Μου είναι αδιανόητο πώς κάποιος άνθρωπος στοχοποιείται και δολοφονείται για αυτό που είναι, και δυστυχώς το βλέπουμε όλο και πιο συχνά στη χώρα μας και με τα ομοφοβικά εγκλήματα και με τα εγκλήματα έμφυλης βίας», είπε η Demy.

«Τόσα χρόνια μετά και με μία, κατά γενική ομολογία, αρκετά επιεική απόφαση, ας πούμε ότι τουλάχιστον αποδόθηκε μια ελάχιστη δικαίωση για αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, αν και τίποτα δεν μπορεί να φέρει πλήρη δικαίωση για κάποιον άνθρωπο που έχει χαθεί άδικα.

Τώρα ως προς τη μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση αυτής της απόφασης και άλλων, είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση και έχει να κάνει με παθογένειες του δικαστικού συστήματος στη χώρα μας, που δυστυχώς έχει ως αποτέλεσμα πρώτα απ’όλα τη μεγάλη ψυχική ταλαιπωρία για τα θύματα ή τους συγγενείς των θυμάτων», επισημαίνει η Demy.

«Ιδανικά, θα ήθελα να ζούμε σε έναν κόσμο όπου να μη χρειάζεται να δηλώνω σύμμαχος, γιατί η ισότητα και ο σεβασμός στα δικαιώματα κάθε ατόμου θα ήταν δεδομένα. Όλοι οι άνθρωποι αξίζουν να ζουν με αγάπη, αποδοχή και αξιοπρέπεια. Επειδή όμως ακόμα δεν είμαστε εκεί, παραμένω σύμμαχος μέχρι να εντυπωθεί σε κάθε συνείδηση ότι όλοι οι άνθρωποι είναι υπέροχα μοναδικοί, διαφορετικοί και ίσοι», προσθεσε η δημοφιλής τραγουδίστρια

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk