ΕΛΛΑΔΑ

Μεσόβουνο Εορδαίας: Γερμανοί & Έλληνες μαθητές συνάντησαν τον τελευταίο επιζώντα της σφαγής του 1941

Γερμανοί και Έλληνες Μαθητές Συναντούν τον Επιζώντα της Σφαγής του 1941

Μια ομάδα μαθητών από το σχολείο Integrierte Gesamtschule και τα τρία γενικά λύκεια της Πτολεμαΐδας συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών με τίτλο “Πολιτισμός Μνήμης: Πύργοι-Μεσόβουνο-Ερμακιά”. Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον τελευταίο επιζώντα από τη σφαγή του Μεσόβουνου Εορδαίας το 1941, τον 94χρονο Γιώργο Ασφαλτίδη.

Η Σημασία της Συνάντησης

Η συνάντηση αυτή είχε μεγάλη σημασία για τους μαθητές, καθώς είχαν την ευκαιρία να ακούσουν απευθείας από έναν επιζώντα της ιστορικής σφαγής. Ο κ. Ασφαλτίδης μοιράστηκε τις προσωπικές του εμπειρίες και αναμνήσεις από εκείνη την περίοδο, προσφέροντας στους μαθητές μια πραγματική εικόνα των γεγονότων.

Προώθηση της Ιστορικής Μνήμης

Το πρόγραμμα “Πολιτισμός Μνήμης: Πύργοι-Μεσόβουνο-Ερμακιά” έχει ως στόχο να προωθήσει την ιστορική μνήμη και την κατανόηση των γεγονότων που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Μέσω της συνάντησης με επιζώντες και της επίσκεψης σε ιστορικά μέρη, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την ιστορία και να αναπτύξουν μια συνείδηση για τη σημασία της ειρήνης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Διαβάστε και δείτε το σχετικό βίντεο στο ertnews.gr

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk