ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: Ο δράστης είχε βουτήξει το κεφάλι της 40χρονης μέσα σε χλωρίνη όταν ήταν έγκυος

Ο δράστης είχε βουτήξει το κεφάλι της 40χρονης μέσα σε χλωρίνη όταν ήταν έγκυος

Η ιστορία της 40χρονης γυναίκας που έζησε δίπλα στον βίαιο 50χρονο σύζυγό της είναι γεμάτη από στιγμές τρόμου και απελπισίας. Η κλιμάκωση της βίας ξεκίνησε με την ψυχολογική κακοποίηση, η οποία γρήγορα εξελίχθηκε σε φυσική βία. Ένα από τα πιο σοκαριστικά περιστατικά ήταν όταν ο σύζυγός της έβαλε το κεφάλι σε έναν κουβά με χλωρίνη ενώ ήταν έγκυος. Αυτό το γεγονός όχι μόνο έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή της ίδιας αλλά και του αγέννητου παιδιού της.

Η βία δεν σταμάτησε εκεί. Τα περιστατικά συνεχίστηκαν και επιδεινώθηκαν με την πάροδο του χρόνου. Ο 50χρονος έγινε όλο και πιο επιθετικός και βίαιος, με τη γυναίκα να βιώνει καθημερινά σωματική και ψυχική κακοποίηση. Οι τραγικές συνέπειες αυτής της βίας κορυφώθηκαν το πρωί της Παρασκευής, 17 Μαΐου 2024, όταν ο σύζυγός της τη δολοφόνησε. Το τραγικό τέλος της ζωής της 40χρονης είναι μια υπενθύμιση της φρίκης που βίωσε σε καθημερινή βάση.

Οι ψυχολογικές επιπτώσεις αυτής της κακοποίησης ήταν εξίσου σοβαρές με τις σωματικές. Η γυναίκα ζούσε σε μόνιμο φόβο, απομονωμένη από τους φίλους και την οικογένειά της. Η συνεχής κακοποίηση είχε σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική της υγεία, προκαλώντας της έντονο άγχος, κατάθλιψη και αισθήματα αβοηθίας. Η σωματική κακοποίηση που υπέστη περιλάμβανε πολλαπλά τραύματα και σημάδια που δεν μπορούσαν να κρυφτούν.

Η τραγική ιστορία της 40χρονης είναι μια υπενθύμιση της ανάγκης για αυξημένη ευαισθητοποίηση και δράση κατά της ενδοοικογενειακής βίας. Η κοινωνία πρέπει να αναγνωρίσει τα σημάδια και να παρέχει τη στήριξη και την προστασία που χρειάζονται τα θύματα, για να αποφευχθούν παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον.

Ο δράστης, αν και είχε συλληφθεί αρκετές φορές για κατοχή όπλου και χρήση βίας, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να τεθεί υπό κράτηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο αδερφός ανέφερε ότι ο δράστης παρακολουθούσε την αδερφή του συνέχεια, την απειλούσε και την κακοποιούσε, ακόμα και μετά τον χωρισμό τους πριν από δύο χρόνια. Παρά τις καταγγελίες της οικογένειας, η αστυνομία δεν προχώρησε σε ουσιαστικές ενέργειες για να σταματήσει αυτήν την κατάσταση, αφήνοντας την 40χρονη απροστάτευτη απέναντι στις συνεχείς απειλές του δράστη.

Δείτε το βίντεο:

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk