ΠΡΟΣΩΠΑ

Μελίνα Μερκούρη: “Η φιλία είναι το μεγαλύτερο πράγμα στον κόσμο. Πιο μεγάλο κι από τον έρωτα, γιατί εκεί υπάρχει πάντα μια ανταπόκριση. Ο φίλος δίνει.”

Η Μελίνα Μερκούρη, μια από τις μεγαλύτερες καλλιτέχνιδες της Ελλάδας, είχε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα να μας περάσει: η φιλία είναι το μεγαλύτερο πράγμα στον κόσμο. Και όντως, η φιλία έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Η φιλία είναι μια σχέση που δημιουργείται μεταξύ δύο ανθρώπων που αισθάνονται έναν αληθινό δέσμο συναισθημάτων και αμοιβαίας αντίληψης. Είναι ένας τρόπος να μοιραστείς τις χαρές και τις λύπες σου, να έχεις κάποιον που θα σε στηρίξει και να σε κατανοήσει σε κάθε περίσταση.

Η φιλία είναι πιο μεγάλη από τον έρωτα, γιατί εκεί υπάρχει πάντα μια ανταπόκριση. Ένας φίλος δεν απαιτεί από εσένα να του δώσεις κάτι συγκεκριμένο, αλλά απλά να είσαι εκεί για αυτόν. Είναι ένας δεσμός που βασίζεται στην αμοιβαιότητα και την αληθινή αγάπη.

Η φιλία μπορεί να είναι ένας ασφαλής λιμένας στις δύσκολες στιγμές, ένας καθρέφτης που μας βοηθά να δούμε τον εαυτό μας με διαφορετικό τρόπο και ένας σύμβουλος που μας δίνει συμβουλές με βάση την εμπειρία του.

Για να διατηρήσουμε μια φιλία, χρειάζεται να είμαστε πρόθυμοι να δίνουμε και να ακούμε, να είμαστε ειλικρινείς και να σέβεστε τις απόψεις του άλλου. Η φιλία απαιτεί φροντίδα και προσοχή, αλλά το ανταμοιβόμαστε πολλαπλάσια με την παρουσία αυτών που αγαπάμε.

Συνοψίζοντας, η φιλία είναι ένας θησαυρός που πρέπει να φροντίζουμε και να αξιοποιούμε στη ζωή μας. Είναι μια σχέση που μας κάνει πιο πλούσιους και πιο ευτυχισμένους.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk