ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη Βρετανία: Σχέδια διαδοχής εν μέσω της μάχης του Καρόλου με τον καρκίνο – Πόσο σοβαρή είναι κατάσταση [Βίντεο]

Καθώς ο Βασιλιάς Κάρολος υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο, υπάρχει “θόρυβος” για προετοιμασίες διαδοχής. Σύμφωνα με τον βασιλικό ειδικό και συγγραφέα Τομ Κουίν, μετά από προβλήματα υγείας του βασιλιά Καρόλου, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ προετοιμάζονται για τη διαδοχή με απόλυτη μυστικότητα, ανέφερε η Mirror .

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Βρετανός μονάρχης περιποιείται ήδη τον μεγαλύτερο γιο του, πρίγκιπα Γουίλιαμ, για να αναλάβει τον ρόλο του και να γίνει διάδοχός του. Σύμφωνα με τον Tom Quinn, αυτές οι πληροφορίες φυλάσσονται ως στενά φυλαγμένο μυστικό από τον δευτερότοκο γιο του, πρίγκιπα Χάρι.

«Ο βασιλιάς Κάρολος γνωρίζει την κατάσταση της υγείας του. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού της διαδοχής. Ο μονάρχης ελπίζει να παραμείνει σε σχετικά καλή υγεία, ώστε να μπορέσει να παραδώσει το στέμμα στα 80», δήλωσε ο βασιλικός ειδικός Τόμας Κουίν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον βασιλικό ειδικό και συγγραφέα Τομ Κουίν στη βρετανική Mirror, το γεγονός ότι ο μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ξεκινήσει αυτά τα πλάνα, ίσως αποδεικνύει ότι η κατάσταση της υγείας του είναι πιο σοβαρή, απ΄ ότι πίστευαν οι γιατροί.

Πρόσθεσε, «Ωστόσο, μπορεί να ξεκινήσει αυτές τις διαδικασίες πολύ νωρίτερα, καθώς η μορφή του καρκίνου του είναι πολύ πιο επικίνδυνη και επιθετική από ό,τι αρχικά πίστευαν οι γιατροί», ανέφερε η Mirror .

Επικαλούμενοι δημοσιεύματα, διαπιστώθηκε ότι ο σχεδιασμός της διαδοχής είναι άκρως απόρρητος. Οι Βρετανοί Βασιλικοί δεν θέλουν ο Χάρι να διαρρέει μυστικές πληροφορίες για τους βασιλικούς, επειδή είναι ύποπτος ότι αναζητά μέσα ενημέρωσης για να εκφράσει την οργή του. Ο Τομ Κουίν ανέφερε ότι «κανείς δεν εμπιστεύεται τον δούκα του Σάσεξ, Χάρι, καθώς οι συνεντεύξεις που δίνει για τη βασιλική οικογένεια είναι όλες υπό κριτική, όπως και η βιογραφία του».

Ο Χάρι προκάλεσε σάλο στους Βασιλικούς με τα απομνημονεύματά του, «Spare», τα οποία κυκλοφόρησαν στις 10 Ιανουαρίου 2023. Στο βιβλίο, επέκρινε αρκετά μέλη της οικογένειάς του και έκανε αποκαλύψεις για την ταραχώδη σχέση του με τον μεγαλύτερο αδερφό του, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και επίσης με τον πατέρα του. Επιπλέον, στη σειρά του Χάρι στο Netflix με τη Μέγκαν Μαρκλ, ο Δούκας του Σάσεξ κατηγόρησε επίσης τους βασιλείς για δυσφημιστικές επιθέσεις.

Νωρίτερα, μόλις ανακάλυψε τα νέα για τη διάγνωση καρκίνου του βασιλιά Κάρολου, ο πρίγκιπας Χάρι πήγε για μια σύντομη συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο στο Λονδίνο. Είχε πει ότι ήταν «ευγνώμων» για το χρόνο που πέρασε με τον πατέρα του. Σημειώθηκε ότι είπε: «Κοίτα, αγαπώ την οικογένειά μου. Το γεγονός ότι μπόρεσα να μπω σε ένα αεροπλάνο και να πάω να τον δω και να ξοδέψω χρόνο μαζί του, είμαι ευγνώμων για αυτό», ανέφερε το ABC News . Σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Κινγκ, ο Δούκας είχε πει: «Έχω προγραμματίσει άλλα ταξίδια που θα με μεταφέρουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ή πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Δείτε το Βίντεο:

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk