LIFESTYLE

Μαρινέλλα: Βγήκε από τη εντατική μετά από 21 ημέρες νοσηλείας 

Η σημαντική πρόοδος της Μαρινέλλας

Περίπου τρεις εβδομάδες αφότου υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό, η ερμηνεύτρια Μαρινέλλα έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την ανάρρωση. Αποχώρησε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας, γεγονός που έχει προκαλέσει χαρά και αισιοδοξία στους θαυμαστές της. Η είδηση αυτή σηματοδοτεί μια κρίσιμη φάση στην πορεία της υγείας της, η οποία παρακολουθείται από ιατρική επιτροπή.

Στάδιο ανάρρωσης και ο ρόλος των γιατρών

Σύμφωνα με την Ματίνα Παγκώνη, πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, η απομάκρυνση από την εντατική υποδεικνύει ότι η Μαρινέλλα διέρχεται στο δεύτερο στάδιο της ανάρρωσής της. Αυτό το στάδιο είναι κρίσιμο, καθώς η ερμηνεύτρια θα παραμείνει σε απλό θάλαμο για κάποιες ημέρες, προκειμένου να συνεχίσει η σταθεροποίηση της κατάστασής της. Οι ειδικοί θεωρούν ότι αυτή η μετάβαση είναι θετική και ενθαρρυντική.

Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει για την Μαρινέλλα:

«Η κα. Παπαδοπούλου Κυριακή (Μαρινέλλα) μετά από 21 ημέρες νοσηλείας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ λόγω σοβαρού αγγειακού επεισοδίου, μεταφέρεται σε δωμάτιο νοσηλείας για περαιτέρω νοσηλεία».

Πάλεψε για 21 μέρες μέσα στην εντατική και πριν λίγες ώρες κατάφερε να βγει από αυτήν. Το επόμενο στάδιο είναι εκείνο της αποκατάστασης, με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ να εξηγεί πως οι ασθενείς που έχουν υποστεί ένα τόσο σοβαρό εγκεφαλικό χρειάζονται χρόνο.

Ο Γεώργιος Ορφανίδης, νευροχειρουργός, Διευθυντής Νευροχειρουργικής Κλινικής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών σημείωσε: «Είναι πάρα πολύ δυνατή. Έβγαλε το πρώτο στάδιο που μας εξέπληξε. Πέρασε μια θύελλα και από την θύελλα βγήκε».

Το στάδιο της αποκατάστασης

Με τον ορατό κίνδυνο πλέον να έχει ξεπεραστεί, η Μαρινέλλα μπαίνει στο στάδιο της αποκατάστασης. Οι γιατροί θα κρίνουν πότε θα είναι έτοιμη να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης.

«Τα νευρικά κύτταρα έχουν μια ιδιότητα, δηλαδή δεν πεθαίνουν αμέσως και κρατούν την ζωή τους χωρίς να δίνουν την λειτουργία τους σε ελεύθερη μετάφραση. Αυτό παίρνει χρόνο. Μπορεί να κάνει 2-3 μήνες», εξήγησε ο κ. Ορφανίδης.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk