ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στη Μόσχα: Φόβοι για ντόμινο επιθέσεων στη Δύση [Βίντεο]

Διαρροές στα ρωσικά ΜΜΕ και η ενδεχόμενη εμπλοκή ξένων κρατών

Πρόσφατες διαρροές στα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν δημιουργήσει αμφιβολίες για το εάν υπάρχει εμπλοκή άλλων ξένων κρατών, και ειδικότερα μελών του ΝΑΤΟ, σε πρόσφατες γεγονότα. Οι ρωσικές μέσες ενημέρωσης έχουν μεταδώσει πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι η Εσθονία δεν καταδικάζει πλήρως την επίθεση που σημειώθηκε σε ένα συναυλιακό κέντρο. Αυτό θεωρείται ως ένδειξη μιας πιθανής εμπλοκής της Εσθονίας με κάποιον τρόπο, σύμφωνα με τους ρώσους.

Ο προβληματισμός του πρωθυπουργού της Πολωνίας

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, έχει εκφράσει ανοιχτά τον προβληματισμό του για τις επόμενες ενέργειες του Κρεμλίνου. Ο κ. Τουσκ έχει αναφερθεί στην πιθανότητα ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα την τρομοκρατική επίθεση, προκειμένου να εντείνει την επιθετικότητά της. Αυτές οι ανησυχίες αποτελούν έναν προειδοποιητικό σηματοδότη για την εξέλιξη της κατάστασης στην περιοχή.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι μιλώντας για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα είπε:  «Μετά την τρομερή τρομοκρατική επίθεση της Μόσχας πρέπει να παραμείνουμε όλοι ψύχραιμοι και προσεκτικοί», δήλωσε ο Ταγιάνι ο οποίος πρόσθεσε: «Πρέπει να γίνουν εκτιμήσεις οι οποίες να ωθήσουν όλες τις πλευρές προς την τήρηση μιας προσεκτικής στάσης» με στόχο «να αποφευχθεί η κορύφωση της έντασης». «Πρέπει να ζητήσουμε από τη Ρωσία να μην εκμεταλλευθεί την επίθεση», είπε τέλος ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ, επίσης, ανακοίνωσε ότι αυξάνει στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού κατά τρομοκρατικού κινδύνου το σχέδιο ασφαλείας της χώρας Vigipirate, μετά την επίθεση στη Μόσχα την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). «Δεδομένης της ανάληψης ευθύνης για την επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος και των απειλών για τη χώρα μας, αποφασίσαμε να αυξήσουμε στο μέγιστο το επίπεδο ασφαλείας του σχεδίου Vigipirate: Επικείμενη επίθεση», ανέφερε ο Γκαμπριέλ Ατάλ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ μετά το τέλος του συμβουλίου Άμυνας στο Ελιζέ. Το σχέδιο Vigipirate υποβαθμίστηκε στο επίπεδο 2 (“ενισχυμένη ασφάλεια – κίνδυνος επίθεσης) τον Ιανουάριο.

 

.

Δείτε το βίντεο:

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk