ΕΛΛΑΔΑ

Λασίθι: Μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένης ως πλανόδιοι πωλητές και της έκλεψαν 1.000 ευρώ

Την Δευτέρα (11.03.2024), αστυνομικοί του Α.Τ Μακρύ Γυαλού και του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα 56 ετών και μιας γυναίκας 52 ετών στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας Λασιθίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα δύο άτομα εισήλθαν στην οικία μιας 80χρονης γυναίκας στο Δήμο Σητείας υποστηρίζοντας ότι προσφέρουν προϊόντα προικός και ένδυσης προς πώληση. Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της απασχόλησης, κατάφεραν να αφαιρέσουν από έπιπλο της οικίας το ποσό των 1.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το ζευγάρι να επιβιβάζεται σε ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο και προχώρησαν στη σύλληψή τους. Κατά τον έλεγχο, βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο επαναπατρίστηκε στην 80χρονη γυναίκα. Επιπλέον, τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για πλανόδιο εμπόριο και το ΙΧΕ αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης εγκληματικής δραστηριότητας.

Η προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας. Η αστυνομία συνεχίζει να διερευνά το θέμα προκειμένου να αποκαλύψει εάν το ζευγάρι εμπλέκεται σε άλλες απάτες ή παρόμοιες περιπτώσεις στην περιοχή.

Η προστασία των ηλικιωμένων ατόμων από απάτες και εκμετάλλευση είναι ζωτικής σημασίας. Είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί και να μην ανοίγουμε τις πόρτες μας σε άγνωστα άτομα ή να αποδεχόμαστε προσφορές που μοιάζουν υπερβολικά καλές για να είναι αληθινές. Αν υποψιαστείτε οποιαδήποτε ανεπιθύμητη συμπεριφορά ή απάτη, επικοινωνήστε αμέσως με τις αρχές για να προστατευθείτε και να βοηθήσετε στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk