ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: «Η Ρωσία είναι έτοιμη εάν η Δύση θέλει να πολεμήσει για την Ουκρανία»

Εάν η Δύση θέλει να πολεμήσει για την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης, η Ρωσία είναι έτοιμη γι’ αυτό, δήλωσε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

«Είναι δικαίωμά τους – αν θέλουν να είναι στο πεδίο της μάχης, θα είναι στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο Λαβρόφ στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η Ρωσία έχει εντείνει στις προειδοποιήσεις για τους κινδύνους μιας άμεσης αντιπαράθεσης με το ΝΑΤΟ από τη στιγμή που ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αρνηθεί να αποκλείσει την πιθανότητα να σταλούν εκεί δυτικά στρατεύματα κάποια στιγμή.

Το Κρεμλίνο είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα ήταν δυνητικά εξαιρετικά επικίνδυνη. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Λαβρόφ, ο οποίος έχει υπηρετήσει δύο δεκαετίες ως υπουργός Εξωτερικών, μίλησε σε μια κοινοβουλευτική ακρόαση σχετικά με την επανεκλογή του στη θέση σε μια νέα κυβέρνηση που σχηματίζεται αφότου ο Πούτιν ξεκίνησε μια νέα εξαετή θητεία αυτόν τον μήνα.

Το RIA ανέφερε επίσης ότι είπε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία που θα διεξαχθούν στην Ελβετία τον επόμενο μήνα χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας ισοδυναμούσαν με τελεσίγραφο προς τη Μόσχα.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk