ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος – Ανθρωπιά: Πυροσβέστες έσβησαν φωτιά στο σπίτι μάνας με δύο μικρά παιδιά και τους φιλοξένησαν στα γραφεία τους

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά σε ένα σπίτι στη Λέσβο και μετά πήραν μαζί τους τη μητέρα με τα δύο της παιδιά γιατί μέσα στη νύχτα δεν είχαν πού να μείνουν.

Το  περιστατικό συνέβη σε σπίτι στην οδό Κυδωνιών στον Συνοικισμό στη Μυτιλήνη, όταν για άγνωστη αιτία ξέσπασε φωτιά 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική και εκκενώθηκε το σπίτι. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά, ωστόσο η ζημιά είχε γίνει στο σπίτι της άτυχης οικογένειας.

Μέσα στη νύχτα οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν με ασφάλεια και έσβησαν τις φλόγες, που όμως είχαν προλάβει να καταστρέψουν το διαμέρισμα. Έτσι οι πυροσβέστες δεν δίστασαν ούτε λεπτό και πήραν μαζί την οικογένεια και επέστρεψαν στα γραφεία του Σώματος. Διανυκτέρευσαν όλοι μαζί, με το όλο θέμα να προκαλεί θαυμασμό τόσο στους κατοίκους του νησιού, όσο και στους χρήστες των social media που μαθαίνουν τα όσα έγιναν.

Η μητέρα με τα δύο παιδιά, ήταν σε κατάσταση σοκ και  δεν υπήρχε κάποιος συγγενής στην πόλη για να τους φιλοξενήσει, δεν υπήρχε καμία λύση

Το  πρωί ενημερώθηκε για το περιστατικό η αρμόδια αντιδήμαρχος Μυτιλήνης Εριφύλη Χιωτέλλη η οποία σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και το Δήμαρχο έσπευσαν να βρουν λύση για τη φιλοξενία της μητέρας και των παιδιών.

Λίγο αργότερα ωστόσο, όταν η μητέρα ξεπέρασε το σοκ, ενημέρωσε το Δήμο και της αρχές ότι προς το παρόν δεν χρειάζεται φιλοξενία και ότι προσωρινά θα μείνουν. σε συγγενείς της στην περιοχή του Πλωμαρίου.