ΥΓΕΙΑ

Λέγεται Ασταξανθίνη και θεωρείται το καλύτερο από όλα τα αντιοξειδωτικά

Νομίζαμε ότι γνωρίζαμε ήδη τα πάντα για τις αντιοξειδωτικές ουσίες . Αλλά, ευτυχώς, αυτό δεν ισχύει. Και κάθε μέρα μαθαίνουμε κάτι νέο που μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την υγεία μας. Αυτή τη φορά σας μιλάμε για την ασταξανθίνη , μια ελάχιστα γνωστή ουσία, η οποία όμως κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα.Η ασταξανθίνη είναι μια φυσική χρωστική που ανήκει στα καροτενοειδή. Βρίσκεται στα θαλασσινά και περιέχει πληθώρα αντιοξειδωτικών. Προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα, ωστόσο δεν έχει οριστεί συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για την ασταξανθίνη. Βρείτε παρακάτω το προϊόν που ταιριάζει καλύτερα στη δική σας ανάγκη

Όπως μας λέει ο φαρμακοποιός Mertixell Martí , «είναι ένα αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις οξειδωτικές βλάβες, αλλά και μας δίνει επιπλέον ενέργεια». Η ασταξανθίνη είναι ένα καροτενοειδές , ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, δεν μετατρέπεται σε βιταμίνη Α, επομένως δεν συσσωρεύεται ούτε στο συκώτι. «Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει από τη δράση της ακτινοβολίας στο δέρμα. Υπάρχει σε τρόφιμα όπως ο σολομός, καθώς και σε πολλά φύκια», προσθέτει η Raquel González, κοσμετολόγος και τεχνικός διευθυντής της Perricone MD . Στην πραγματικότητα, προσθέτει η Meritxell Martí, «είναι η ασταξανθίνη που δίνει στον σολομό τη ροζ απόχρωση και τον βοηθά να κολυμπάει έντονα ενάντια στο ρεύμα για να γεννήσει, χάρη στις ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της».

1. Η Ασταξανθίνη είναι το «μυστικό νεότητας» των celebrities. Μεταξύ των ωφέλιμων ιδιοτήτων του για την επιδερμίδα είναι οι μειωμένες λεπτές γραμμές και ρυτίδες, η βελτίωση της ελαστικότητας και η μείωση της ξηρότητας της επιδερμίδας.
2. Η Ασταξανθίνη μπορεί να διαθέτει οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία. Έχει διαπιστωθεί ότι αποτρέπει την οξείδωση του μορίου της χοληστερόλης (LDL). Η οξείδωση του LDL είναι μέρος της διαδικασίας αθηροσκλήρωσης (σκλήρυνση των αρτηριών).
3. Μειώνοντας την υπερβολική φλεγμονή των μυών μετά την έντονη άσκηση, έχει διαπιστωθεί ότι η ασταξανθίνη αυξάνει την απόδοση και αντοχή σε αθλητικές δραστηριότητες. Η Σουηδική ομάδα σκι χρησιμοποιεί τακτικά ασταξανθίνη.
4. Η ασταξανθίνη θεωρείται ένα ασφαλές αντιοξειδωτικό για τους καπνιστές γιατί σε αντίθεση με άλλα αντιοξειδωτικά που μπορούν να μετατραπούν σε προ-οξειδωτικά σε συγκεκριμένα επίπεδα, αυτό δεν ισχύει με την ασταξανθίνη.
5. Η ασταξανθίνη παραμένει ένα από τα πιο μελετημένα αντιοξειδωτικά σε διεθνές επίπεδο. Κάθε χρόνο δημοσιεύονται νέες έρευνες με τα αποτελέσματά τους, διαθέσιμα στο κοινό και τους επιστήμονες.

Τα 7 οφέλη της ασταξανθίνης

Η Miren García-Chazarra Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της ισπανικής εταιρείας, GLO , αναφέρει λεπτομερώς όλα τα οφέλη αυτής της ουσίας, τα οποία δεν μοιράζονται άλλα αντιοξειδωτικά.

Αντιοξειδωτική δράση

Αυτή η ουσία είναι 550 φορές πιο ισχυρή από τη βιταμίνη Ε, 10 φορές περισσότερο από τα βήτα-καροτένια και 6.000 φορές περισσότερο από τη βιταμίνη C, γεγονός που την καθιστά απαραίτητη ουσία όταν πρόκειται για τη δέσμευση των ελεύθερων ριζών και την ανακούφιση των βλαβερών επιπτώσεων που προκαλούνται από το οξειδωτικό ή το στρες υπεριωδης ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ. «Στην πραγματικότητα, προσθέτει η Sonia Ferreiro, βιοτεχνολόγος και κοσμετολόγος στο Byoode , θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, καθώς μπορεί να ανταγωνιστεί τη βιταμίνη C, αφού μπορεί να εξουδετερώσει έως και δεκαεννέα ελεύθερες ρίζες ταυτόχρονα».

Προάγει την καρδιαγγειακή υγεία

Η ασταξανθίνη προστατεύει τα κύτταρα του μυοκαρδίου από ισχαιμικές προσβολές, με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύεται και το καρδιαγγειακό σύστημα. Βοηθά επίσης στη μείωση των επιπέδων της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης , η οποία παράγεται από το συκώτι όταν υπάρχει φλεγμονή σε όλο το σώμα και βελτιώνει τον μεταβολισμό του λίπους.

Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

Τα αντιοξειδωτικά του βοηθούν στη διατήρηση της ακεραιότητας των κυτταρικών μεμβρανών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, το βοηθά να ανιχνεύει, να αναγνωρίζει και να καταστρέφει επιβλαβείς μικροοργανισμούς.

Βελτιώνει την όραση

Δρα όπως και άλλα καροτενοειδή, συλλαμβάνοντας τη δραστηριότητα των ελεύθερων ριζών ενάντια στους ιστούς των ματιών. Προστατεύει επίσης από τη φλεγμονή , γιατί μειώνει τον σχηματισμό λιπο-πολυσακχαρίτη, ο οποίος προκαλεί φλεγμονή και βελτιώνει την όραση σε μεγάλες αποστάσεις, την οπτική οξύτητα, την αντίληψη του βάθους και μειώνει την κόπωση των ματιών .

Βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος

Όπως και τα υπόλοιπα καροτενοειδή, έχει προστατευτική δράση στο δέρμα από τα ηλιακά εγκαύματα και τις βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο στο κυτταρικό DNA. «Όλο και περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι η ασταξανθίνη μπορεί να βελτιώσει την υγεία του δέρματος σε όλα τα στρώματα του: την κεράτινη στιβάδα, την επιδερμίδα, τη βασική στιβάδα και το χόριο, ειδικά όταν συνδυάζεται με τοπικές θεραπείες», προσθέτει η Lorraine Perreta, διευθύντρια του Προγράμματος Προηγμένης Διατροφής.

Μειώνει τη χοληστερόλη

Η ασταξανθίνη έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που αποτρέπουν τη φλεγμονή και την οξείδωση των λιποκυττάρων. Με αυτόν τον τρόπο, τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης, γνωστά ως κακή χοληστερόλη, μειώνονται.

Αλλα οφέλη

Επιπλέον, προσθέτει η φαρμακοποιός Meritxell Martí, ” φροντίζει επίσης τον εγκέφαλο και είναι σε θέση να διασχίσει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό (γι’ αυτό μπορεί να βελτιώσει την όραση, επειδή μπορεί να φτάσει στον αιματοφραγμό του αμφιβληστροειδούς). Για αυτόν τον λόγο , συχνά περιλαμβάνεται στα συνιστώμενα συμπληρώματα για την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και άλλες οφθαλμικές παθήσεις που σχετίζονται με την ηλικία.

Πώς να εξασφαλίσετε την κατανάλωση ασταξανθίνης στη διατροφή

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αυτή την ουσία είναι ένας τρόπος να διασφαλίσετε ότι αυτή η ουσία βρίσκεται στο σώμα σας. Αυτή η ουσία βρίσκεται φυσικά στα μικροφύκη όταν καταπονείται λόγω έλλειψης θρεπτικών συστατικών, αυξημένης αλατότητας ή υπερβολικού ήλιου. Αυτά τα φύκια χρησιμεύουν ως τροφή για κριλ και ζωοπλαγκτόν, πηγή τροφής για πολλά ψάρια, ακόμη και πτηνά, τα οποία συνήθως έχουν ένα χαρακτηριστικό ροζ χρώμα, όπως ο σολομός ή τα καρκινοειδή. Μπορεί επίσης να βρεθεί σε ορισμένα φρούτα όπως η κόκκινη παπάγια, το καρπούζι και τα εσπεριδοειδή (ιδιαίτερα τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια, τα λεμόνια και τα γκρέιπφρουτ) και σε ορισμένα φύκια, όπως η σπιρουλίνα και η χλωρέλα , εξηγεί η Miren García-Chazarra.

Ωστόσο, η διατροφή δεν είναι η μόνη πηγή και, μάλιστα, δεν είναι πάντα δυνατό να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ποσότητα ασταξανθίνης. Επομένως, ένας άλλος τρόπος για να το κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε συμπληρώματα . Μεταξύ των καλύτερων συμπληρωμάτων ασταξανθίνης είναι αυτά με καθαρό λάδι κριλ και είναι η καλύτερη συντόμευση για να επωφεληθείτε από όλες τις ιδιότητες αυτής της ουσίας. Πριν τα πάρετε, συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό ή το γιατρό σας.

ΠΗΓΗ: Hola.com

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk