LIFESTYLE

Κώστας Καρουσάκης: Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής – Πώς συνδέθηκε με την υπόθεση Κοεμτζή

Πένθος για τον Κώστα Καρουσάκη

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι πέθανε ο τραγουδιστής Κώστας Καρουσάκης. Η είδηση γνωστοποιήθηκε από την κόρη του, Ελένη Καρουσάκη, μέσω ανάρτησης στο Facebook, όπου εξέφρασε την αγάπη της για τον πατέρα της. Στον χαιρετισμό της, ανέφερε “καλό παράδεισο πατέρα, μαχητής μέχρι το τέλος! Σ’ αγαπώ…”, συνοδευόμενο από μία κοινή φωτογραφία τους.

Η Καριέρα του Κώστα Καρουσάκη

Ο Κώστας Καρουσάκης γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1943 στη Χίο. Ήταν ένας αξιόλογος Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής, στιχουργός και συνθέτης, που ξεκίνησε την καριέρα του στην μουσική από πολύ νεαρή ηλικία. Σε ηλικία μόλις 14 ετών, άρχισε να τραγουδάει, ενώ το 1958 μετανάστευσε στην Αθήνα για να ακολουθήσει το όνειρό του.

Η εμπλοκή του ονόματός του στο φονικό του Κοεμτζή

Το όνομα του Κώστα Καρουσάκη είχε συνδεθεί με την υπόθεση του Νίκου Κοεμτζή, που είχε συνταράξει τη δεκαετία του ’70 τα ελληνικά δικαστικά χρονικά. 

Και αυτό γιατί ήταν ο τραγουδιστής που βρισκόταν στην πίστα του νυχτερινού κέντρου Νεράιδα της Αθήνας στην Κυψέλη, όταν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 1973, ο Νίκος Κοεμτζής πήγε με την παρέα του και τον αδελφό του Δημοσθένη για να διασκεδάσουν. Ο αδερφός του έκανε παραγγελιά τις Βεργούλες του Μάρκου Βαμβακάρη και σηκώθηκε να χορέψει.

Κατά τη διάρκεια του τραγουδιού δύο αστυνομικοί παρενόχλησαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, επιδεικτικά τον Δημοσθένη την ώρα που χόρευε και ο Νίκος Κοεμτζής σηκώθηκε και σκότωσε με τον σουγιά τρεις ανθρώπους (τους δύο αστυνομικούς, Πεγιά και Χριστοδουλάκη, και άλλο ένα άτομο από την παρέα τους), τραυματίζοντας άλλους επτά.

Η Κηδεία και η Κληρονομιά του

Η κηδεία του Κώστα Καρουσάκη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη (17/9) στις 12:00, στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στο κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου, όπως ανακοίνωσε η Ελένη Καρουσάκη. Ο αγαπημένος μας καλλιτέχνης άφησε πίσω του ένα πλούσιο μουσικό έργο με 26 δίσκους, ο πρώτος από το 1974 και ο τελευταίος το 2019. Η κληρονομιά του στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι θα παραμείνει ζωντανή και αναλλοίωτη στην καρδιά των θαυμαστών του.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk