ΠΡΟΣΩΠΑ

Κώστας Βουτσάς: “Δεν ήμουν απ’ τους ανθρώπους που θα έκαναν κακό σε άλλον”

Ο μεγάλος μας ηθοποιός έφυγε σαν σήμερα από τη ζωή, στις 26 Φεβρουαρίου 2020.

Ο Κώστας Βουτσάς, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες κωμικούς ηθοποιούς, έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στον χώρο της ψυχαγωγίας. Ωστόσο, πέρα από την καριέρα του στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ο Βουτσάς είχε και μια άλλη πλευρά που λίγοι γνώριζαν.

Σε μία από τις συνεντεύξεις του, ο Κώστας Βουτσάς είχε πει: “Εγώ μια ζωή υπήρξα αντι-πολεμιστής ή, μάλλον, αντι-πολεμοχαρής. Δεν ήμουν απ’ τους ανθρώπους που θα έκαναν κακό σε άλλον. Μπαγάσας ήμουν, πούλαγα τα τσιγάρα μου, έκανα το λαμόγιο στους παπατζήδες, που σου είπα”.

Με αυτές τις λέξεις, ο Βουτσάς αποκαλύπτει μια πιο ανθρώπινη πλευρά του, μια πλευρά που δείχνει την αντίθεσή του στη βία και την επιθετικότητα. Αντί να επιλέξει τον δρόμο της βίας, ο Βουτσάς επέλεξε να προσφέρει γέλιο και χαρά στο κοινό του με την κωμωδία του.

Ο Κώστας Βουτσάς έχει αφήσει πίσω του ένα μεγάλο κληροδότημα στον ελληνικό πολιτισμό. Η καριέρα του, η ανθρωπιά του και η αντίστασή του στη βία τον καθιστούν ένα πρότυπο για πολλούς ανθρώπους. Ο Βουτσάς έζησε μια ζωή αντι-πολεμοχαρής, προσφέροντας γέλιο και ευτυχία σε όσους τον ακολούθησαν στην καριέρα του.

Κώστας Βουτσάς ήταν ένας διακεκριμένος Έλληνας ηθοποιός, κωμικός, σεναριογράφος και ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου. Γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1931 στον Βύρωνα Αττικής και πέθανε στις 26 Φεβρουαρίου 2020 στην Αθήνα. Είχε μια εντυπωσιακή καριέρα που διήρκεσε επτά δεκαετίες, καθιστώντας τον έναν από τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς ηθοποιούς στην Ελλάδα.

Η οικογένειά του είχε προσφυγική καταγωγή από τους Επιβάτες Θράκης. Το πραγματικό του επίθετο ήταν “Σαββόπουλος”, αλλά το ψευδώνυμο “Βουτσάς” προήλθε από το επάγγελμα του παππού του που ήταν βαρελάς. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου και από εκεί ξεκίνησε την καριέρα του στην υποκριτική, εμφανιζόμενος αρχικά σε παραστάσεις περιπλανώμενων θιάσων.

Βουτσάς ήταν παντρεμένος τέσσερις φορές και είχε τέσσερα παιδιά. Η τελευταία του σύζυγος ήταν η Αλίκη Κατσαβού, με την οποία παντρεύτηκε το 2016 και είχε έναν γιο, τον Φοίβο. Λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό του, ο Βουτσάς νοσηλεύτηκε με καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια και λοίμωξη του αναπνευστικού, και πέθανε στη ΜΕΘ σε ηλικία 88 ετών.

Δείτε τη συνέντευξη του στο Νίκο Χατζηνικολάου:

https://youtu.be/XJR4kjVIpkk?si=jfpn0jOmR2ezZg3e

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk