ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μαζί με τους μαθητές στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής στην Αθήνα

Μια Σημαντική Εκδήλωση στην Ελλάδα

Στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα, διεξάγεται η δεύτερη ημέρα του παγκόσμιου διαγωνισμού μαθητικής ρομποτικής και καινοτομίας FIRST Global Challenge 2024. Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα φιλοξενεί αυτό το σημαντικό γεγονός, που φέρνει κοντά μαθητές από 193 χώρες. Η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και η ενέργεια που εκπέμπει η αρένα είναι απαράμιλλη.

Η Καλωσορίσματα του Πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το στάδιο και απηύθυνε έναν ενθουσιώδη χαιρετισμό στους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες. Στο μήνυμά του, τόνισε την αξία της συνεργασίας και της φιλίας, σημειώνοντας: «Είναι τόσο ωραία αυτή η διοργάνωση. Υπάρχει τόση θετική ενέργεια στην αρένα».

Μαθήματα για το Μέλλον

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης τη σημασία του σεβασμού και της κατανόησης μεταξύ των κρατών. Αναφέρθηκε στους σπουδαίους φιλοσόφους και μαθηματικούς της αρχαίας Ελλάδας, τονίζοντας ότι η νέα γενιά έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του μέλλοντος. «Απολαύστε αυτή τη διοργάνωση και κρατήστε τις στιγμές για το υπόλοιπο της ζωής σας» είπε.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk