ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Θρήνος για τη 17χρονη Νικολέτα – «Οργή για τη Μητρόπολη»

Η Τραγική Απώλεια της 17χρονης Νικολέτας

Η είδηση του τραγικού θανάτου της 17χρονης Νικολέτας στις 23 Μαΐου 2024, όταν έπεσε στο κενό από γέφυρα στην Κρήτη, προκάλεσε βαθιά συγκίνηση και θλίψη στην τοπική κοινωνία. Η νεαρή κοπέλα, που είχε όλη τη ζωή μπροστά της, έφυγε τόσο απρόσμενα και άδικα, αφήνοντας πίσω της ένα κενό που δεν μπορεί να καλυφθεί.

Οι συγγενείς και φίλοι της Νικολέτας βρέθηκαν στο πλευρό της, αποχαιρετώντας την με δάκρυα και αβάσταχτο πόνο. Η απώλεια της, που θεωρείται ως ένας αδικοχαμένος άγγελος, άφησε μια αίσθηση αδικίας και θλίψης που δύσκολα περιγράφεται με λόγια. Η κηδεία της ήταν γεμάτη από κόσμο που ήθελε να της πει το τελευταίο αντίο, να την τιμήσει και να συμπαρασταθεί στην οικογένειά της.

Η Νικολέτα ήταν μια νέα, ζωντανή παρουσία, γεμάτη όνειρα και ελπίδες για το μέλλον. Οι φίλοι της την θυμούνται ως ένα άτομο γεμάτο ζωντάνια και χαμόγελο, ενώ οι δάσκαλοί της μιλούν για μια μαθήτρια με προοπτικές και φιλοδοξίες. Η τραγική της απώλεια υπενθυμίζει πόσο εύθραυστη είναι η ζωή και πόσο σημαντικό είναι να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον σε τέτοιες δύσκολες στιγμές.

Η κηδεία της Νικολέτας έγινε με σεβασμό και αξιοπρέπεια, ενώ οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη και την αλληλεγγύη τους προς την οικογένειά της. Η μνήμη της θα παραμείνει ζωντανή στις καρδιές όσων την γνώρισαν και την αγάπησαν, ενώ η τραγική της ιστορία θα αποτελεί πάντα μια υπενθύμιση της αξίας της ζωής και της ανάγκης για αλληλοστήριξη σε καιρούς κρίσης.

Το Ευαγγέλιο που δεν Διαβάστηκε και η Κοινωνική Κατακραυγή

Η απόφαση της οικείας μητρόπολης να μη διαβαστεί το ευαγγέλιο στην κηδεία της Νικολέτας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Κρήτης. Ο μητροπολίτης Πέτρας και Χερσονήσου, υπεύθυνος για την απόφαση αυτή, έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής. Οι πολίτες εκφράζουν την οργή και την απογοήτευσή τους, θεωρώντας την απόφαση αδικαιολόγητη και προσβλητική για τη μνήμη της νεαρής κοπέλας.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης καταγράφουν τις αντιδράσεις των κατοίκων, που βλέπουν τη στάση της εκκλησίας ως μια μορφή τιμωρίας χωρίς δικαιολογία. Η απόφαση αυτή θεωρείται από πολλούς ως ένδειξη της αποστασιοποίησης της εκκλησίας από τις ανάγκες και τα συναισθήματα της κοινότητας. Οι τοπικές εφημερίδες και ιστοσελίδες δημοσιεύουν καθημερινά σχόλια και άρθρα που καταδικάζουν την πράξη αυτή και ζητούν επανεξέταση της απόφασης.

Ο ρόλος της εκκλησίας σε τέτοιες ευαίσθητες στιγμές είναι ένα θέμα που έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση και αντιπαράθεση. Πολλοί πιστεύουν ότι η εκκλησία πρέπει να δείχνει κατανόηση και υποστήριξη προς τις οικογένειες που πενθούν, αντί να επιβάλλει ποινές που εντείνουν τον πόνο. Η απόφαση αυτή έχει ανοίξει μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με τις αρχές και τις πρακτικές της εκκλησίας, προκαλώντας αναθεώρηση της σχέσης της με την τοπική κοινωνία.

Οι αντιδράσεις συνεχίζονται, με πολλούς να ζητούν από την εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της και να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία σε τέτοιες καταστάσεις. Η κοινωνική κατακραυγή είναι έντονη και η πίεση για αλλαγή της στάσης της εκκλησίας φαίνεται να αυξάνεται καθημερινά.

Στο μεταξύ, μπορεί η οικογένεια να αμφισβητεί την εκδοχή της αυτοκτονίας, όμως για το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, βάσει και της ιατροδικαστικής, ο φάκελος της υπόθεσης ταξινομείται ως αυτοχειρία.

Σε δηλώσεις της στην τηλεόραση Creta, η μεγαλύτερη αδερφή της αδικοχαμένης Νικολέτας ξέσπασε, αδυνατώντας να πιστέψει πως δεν θα ξαναδεί την αδερφή της. «Ξέρω ότι σίγουρα δεν αυτοκτόνησε. Γιατί να αυτοκτονήσει ένα παιδί χαρούμενο. Μιλούσαμε πολύ συχνά, μου έλεγε όλες τις σκέψεις της, γιατί να αυτοκτονήσει;», δήλωσε.

«Ήταν μια χαρά, ήταν πολύ χαρούμενη γιατί ξέραμε ότι θα φύγουμε στο εξωτερικό. Κάποιες φορές αγχωνόταν λίγο με τις εξετάσεις, γιατί ήθελε να βγάλει έναν καλό βαθμό για το σχολείο, αλλά ήξερε ότι θα πάει να σπουδάσει στο εξωτερικό, οπότε δεν την ένοιαζε και τόσο» είπε και συνέχισε.

«Την είχαν δει και το πρωί στη στάση του λεωφορείου, είχε βάλει και τα ωραία της ρούχα, ήταν μια χαρά. Ήταν η τελευταία ημέρα που θα έγραφε εξετάσεις στο σχολείο και ήταν μια χαρά. Ετοιμαζόταν για το καλοκαίρι, για να πάει για μπάνια, να ζήσει τη ζωή της. Ήταν πολύ χαρούμενο παιδί, δεν ξέρω», ανέφερε με τρεμάμενη φωνή.

Την ίδια ώρα το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου θα διεξάγει έρευνα σε σχέση με τα όσα έχουν καταγγελθεί τόσο δημόσια όσο και σε καταθέσεις από οικεία πρόσωπα της 17χρονης και ειδικότερα την αδερφή της, ότι η Νικολέτα δεχόταν λεκτικό bullying στο σχολείο της.

Οι αναφορές αυτές αφορούν στην συμπεριφορά ενός καθηγητή και κάποιων συμμαθητών του κοριτσιού. Σε συνεννόηση με την αρμόδια Εισαγγελέα θα δοθούν κατευθύνσεις ώστε να ληφθούν καταθέσεις και να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα σε σχέση με το σκέλος του μπούλινγκ.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk