ΕΛΛΑΔΑ

Κολωνός: Ένοχο τον Μίχο για τον βιασμό της 12χρονης έκρινε το δικαστήριο – Αθώα τη μητέρα

Η απόφαση του δικαστηρίου

Το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε την ενοχή του Ηλία Μίχου, του βασικού κατηγορούμενου στην πολύκροτη υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό. Παρόλα αυτά, το δικαστήριο δεν υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και κήρυξε τον κατηγορούμενο ένοχο για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία. Στο άκουσμα της απόφασης η  μητέρα ξέσπασε σε κλάματα.

Οι κατηγορίες και η απόφαση του δικαστηρίου

Εκτός από την κατηγορία του βιασμού, ο Ηλίας Μίχος κρίθηκε ένοχος για αρκετά άλλα αδικήματα. Συγκεκριμένα, κρίθηκε ένοχος για την κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, για πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων), για μαστροπεία και για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών. Ωστόσο, αθωώθηκε για την κατηγορία της εμπορίας ανηλίκου.

Το δικαστήριο έκρινε αθώα η μητέρα της ανήλικης για πορνογραφία και για μαστροπεία. Ενοχή κρίθηκε μόνο για πλημμεληματική εκβίαση. Συγκεκριμένα, η μητέρα κηρύχθηκε ομόφωνα αθώα για την πράξη της παιδικής πορνογραφίας και κατά πλειοψηφία 4-3 για το κακούργημα της μαστροπείας.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk