ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλονιά: Ένα C-130 καθηλώθηκε μετά από πρόσκρουση σε κολώνα

Αεροδιακομιδή με Ανατροπές

Ένα C-130 καθηλώθηκε στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, μετά από πρόσκρουση σε κολώνα που βρίσκεται στην πίστα του αεροδρομίου. Το αεροσκάφος είχε μεταβεί στο νησί για αεροδιακομιδή, αλλά το απρόοπτο περιστατικό ανέτρεψε τα σχέδια. Ο «Ηρακλής» της 356 Μοίρας είχε απογειωθεί νωρίτερα από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα με αρχικό προορισμό το Άκτιο, με σκοπό να παραλάβει ιατρικό προσωπικό.

Η Πρόσκρουση και οι Συνέπειές της

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το C-130 κλήθηκε να συνεισφέρει σε αεροδιακομιδή από το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς. Όταν προσγειώθηκε, ακολούθησε το όχημα «follow me» που κατεύθυνε το σημείο στάθμευσης. Για άγνωστο λόγο, η μία πτέρυγα του αεροσκάφους χτύπησε σε κολώνα, προκαλώντας ζημιές που καθήλωσαν το αεροσκάφος στο έδαφος.

Διερεύνηση Ζημιών από τους Μηχανικούς

Κλιμάκιο της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών μεταβαίνει στην Κεφαλονιά για να διαπιστώσει το μέγεθος της ζημιάς στο C-130. Οι μηχανικοί θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα αποφασίσουν για τις απαραίτητες επισκευές, ώστε το αεροσκάφος να μπορεί να επανέλθει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το συντομότερο δυνατόν.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk