ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Atena: Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού – Προειδοποίηση για Επικίνδυνα Φαινόμενα

Προειδοποίηση για Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα

Η κακοκαιρία Atena αναμένεται να γίνει αισθητή στη χώρα μας από σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με το αναβαθμισμένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Το βαρομετρικό χαμηλό που προκαλεί την κακοκαιρία στην κεντρική Μεσόγειο κινείται ανατολικά και προβλέπεται να φέρει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Περιοχές και Διάρκεια

Η κακοκαιρία Atena θα επηρεάσει τον καιρό μέχρι και την Τετάρτη. Από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24), ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν κυρίως τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Συνοδευόμενα Φαινόμενα

Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι συνοδευόμενα από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Η ΕΜΥ προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο τοπικών πλημμυρών και ζημιών.

Ο Ρόλος του Αεροχειμάρρου

Ο αεροχείμαρρος πάνω από τη Μεσόγειο διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της κακοκαιρίας Atena. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αύριο αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη ημέρα της κακοκαιρίας.

Για τους πολίτες και τις αρχές, αποτελεί προτεραιότητα η έγκαιρη ενημέρωση και προετοιμασία για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  1. Από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τη νύχτα έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.
  2. Από τα ξημερώματα της Τρίτης (10-9-2024) μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
  3. Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες.
  4. Από το βράδυ της Τρίτης (10-09-24) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk