ΚΟΣΜΟΣ

Κάθε μισή ώρα ένα παιδί πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στη Γερμανία

Δραματική Αύξηση των Αριθμών

Στη Γερμανία, κάθε μισή ώρα ένα παιδί πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπουργό Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ. Το 2023 καταγράφηκαν 16.375 περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος παιδιών, αριθμός που μεταφράζεται σε 54 περιστατικά την ημέρα. Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν μια ανησυχητική αύξηση, καθώς το 2022 υπήρχαν 48 και το 2020 43 τέτοια περιστατικά.

Οι Επίσημοι και Ανεπίσημοι Αριθμοί

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία της Αστυνομίας κατά του Εγκλήματος (ΒΚΑ) διευκρινίζει ότι αυτοί είναι μόνο οι επίσημοι αριθμοί, καθώς τα περιστατικά που δεν καταγγέλλονται εκτιμάται ότι είναι πάρα πολλά. Πολλές τέτοιες επιθέσεις κρατούνται κρυφές είτε από ντροπή είτε λόγω της πίεσης της οικογένειας.

Τα Θύματα και οι Δράστες

Η Νάνσι Φέζερ επισήμανε ότι πρόκειται για φρικτές πράξεις που συγκλονίζουν την κοινωνία. Τα περισσότερα από τα θύματα γνώριζαν τον δράστη, ο οποίος ήταν μέλος της οικογένειας, φίλος ή γνωστός. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η υπουργός, τα περισσότερα περιστατικά (5.065) καταγγέλθηκαν στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, με 1.022 από αυτά να αφορούν σοβαρή σεξουαλική κακοποίηση.

Η αύξηση κατά 20% των καταγεγραμμένων περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών τα τελευταία πέντε χρόνια υπογραμμίζει την ανάγκη για επείγουσα δράση και αυξημένη ευαισθητοποίηση. Η κοινωνία πρέπει να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να λάβει μέτρα για την προστασία των πιο ευάλωτων μελών της.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk